Počinju odbojkaški šampionati za timove iz Gornjeg Milanovca

Posle višemesečne pauze zbog haosa nastalog usled globalne pandemije virusa COVID-19, napokon se i situacija oko organizovanja odbojkaških šampionata, koliko-toliko dovela red, odnosno stekli su se uslovi za početak isith u tekućoj sezoni 2020/21.

Obe selekcije iz Gornjeg Milanovca, muška ekipa OK „Metalac Takovo“ i ženska OK „Takovo Zvezda Helios“ započeće svoja učešća u drugom rangu takmičenja u našoj zemlji, odnosno Prvoj ligi Srbije. Ambicije su im donekle različite, ali želja i volja za kvalitetnim igrama su im svakako na istom nivou.

Odbojkaši OK „Metalac Takovo“ u prvenstvo ulaze sa jasnom željom ka kojoj će stremiti iz kola u kolo. Nakon prošlogodišnjeg, da kažemo malog nedostatka sportske sreće, kada im je za dlaku izbegao plasman u elitni rang srpske odbojke, ove sezone su sami sebi postavili sasvim jasnu metu koju će ciljati od prvog kola. Igrački kadar je osvežen, dovedeno je nekoliko pojačanja i svi zajedno sa puno entuzijazma očekuju svoju prvu utakmicu. A ona se igra već u subotu, kada putuju u Smederevo, na noge velikom dužniku od prošle godine, ekipi Smedereva Carine. Verujemo da će im naplatiti prošlogodišnji dug i pobedom zakoračiti u predtojeće izazove.

Odbojkašice OK „Takovo Zvezda Helios“ pak u šampionat ulaze sa izuzetno mladom ekipom i ambicijama koje su pre svega da se obezbedi opstanak i pokuša da se uhvati pozicija na sredini tabele. Naravno, ako se negde ukaže neka šansa za korakom više, sigurni smo da će je mlade dame oberučke prihvatiti. Svoju prvu utakmicu će odigrati na domaćem terenu, na parketu hale „Breza“, takođe u subotu, kada im u goste dolazi dobro poznat rival, ekipa Spartaka iz Ljiga.

 

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *