Podaci su zabrinjavajući, neophodno poštovanje mera i strožija kontrola

Mere koje su na Republičkom nivou stupile na snagu 17. Novembra još uvek nisu dale rezulate ali se oni svakako očekuju u narednom periodu, rekao je danas Milorad Dimitrijević, načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije i dodao da su od danas na snazi i nove pooštrene. Do 3. decembra radno vreme ugostiteljskih objekata – restorana, kafića, barova, klubova, kao i trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture, te priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću,  ograničeno je do 18 sati. Prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti radiće do 21 sat. Primena svih uvedenih mera redovno se kontroliše pa je u poslednjih sedam dana  u 23 vanredne kontrole u Gornjem Milanovcu , zabeleženo 3 slučaja nepoštovanja mera a počinioci će biti kažnjeni.

Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije

-Uvođenjem novih mera koje su danas stupile na snagu, kontrolna funcija nadležnih inspekcijskih službi još više dobija na svom značaju što je i jedna od mera koja je usvojena od definisanih 7. U gradskom prevozu u Gornjem Milanovcu do sada nisu uočene nepravilnosti ,kada je u pitanju sprovođenje mera ali je neophodno pooštriti kontrolu u taksi prevozu ali i poštovanje određenih mera samoizolacije – kaže Milorad  Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu danas je posetila Republička agencija za akreditaciju koja je rad ove Ustanove u uslovima teške epidemiološke situacije, ocenila pozitivno, u smislu sprovođenja svih uvedenih mera.

dr Aleksandar Čivović, rukovodilac Stručno operativnog tima

-Do petka najkasnije, ispred Doma zdravlja, preko puta Parka biće postavljen kontejner gde će se obavaljati pregledi pacijenata u okviru rada Covid ambulante.  Opremanjem tog prostora  biće povećan i broj ekipa koji će raditi prijem, pa će sa umesto dosadašnjih  5 ovaj posao obavljati 6 doktora, čime će biti omogućeno pregledanje većeg broja pacijenata u kraćem vremenskom periodu – kaže dr Aleksandar Čivović, rukovodilac Stručno operativnog tima.

Inače, od sredine marta do danas, u gornjomilanovačkom Domu zdravlja obavljeno je 3699 prvih pregleda, 1578 kontrolnih, a urađeno je 1084 psr testova. Dr Čivović kaže da raspolažu dovoljnim količinama testova, kako seroloških, tako i PSR i antigenskih.

Situacija u gornjomilanovačkoj Opštoj bolnici je teška, a broj hospitalizovanih svakodnevno raste.

dr Predrag Šutić, član Stručno operativnog tima

-U Bolnici je trenutno smešteno 47 pacijenata, jedan pacijent je prebačen za Beograd a jedan je iz Čačka preveden u našu bolnicu.  Od ukupnog broja hospitalizovanih, 23 su pozitivna, 21 negativno a za dvoje se očekuju rezultati – kaže dr  Predrag Šutić, član Stručno operativnog tima.

Prema rečima dr Šutića uključivanjem Internog odeljenja u Covid sistem kapaciteti su prošireni za 30 mesta, s tim što je u ovom trenutku slobodno 10. Popunjavanjem preostalih mesta   mora se pribeći novim rešenjima, na štetu non covid delova bolnice.

Inače,trenutno je 7 zaposlenih u Opštoj bolnici u samoizolaciji, pozitivnih na korona virus, ali njihovo zdravstveno stanje je stabilno – zaključio je dr Predrag Šutić

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *