Podeljeno više od polovine pripremljenih paketa na seoskom području

Podela paketa za najugroženije Milanovčane starije od 65 godina, počela je juče. Lokalna samouprava obezbedila je više od 6000 paketa, a prvo je počela podela na seoskom području. U više od 50 posto mesnih zajednica paketi su dopremljeni tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, a  zajedno sa volonterima i zaposlenima u javnom sektoru ovaj posao će narednih dana biti nastavljen i u gradskom području.

Pakovanje paketa / foto: GM Press
Pakovanje paketa / foto: GM Press
Pakovanje paketa / foto: GM Press

– Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u pravljenju paketa, nije bilo lako, a još teže je podeliti na svaku adresu – kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i zahvalio se svim starijim sugrađanima koji se pridržavaju mera Vlade Republike Srbije i prate ono što radi lokalna samouprava.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević / foto: GM Press

– Na ovaj način želimo da im donekle olakšamo dane u izolaciji, a naši volonteri, zaposleni u Opštinskoj upravi , Crvenom krstu, Niveus timu svakodnevno odgovaraju na više stotina poziva  sugrađana da im se dostavi hrana, lekovi, da se umesto njih podignu penzije i sve to uspešno realizujemo od dana kada traje vanredno stanje – istakao je Kovačević i dodao – na samom početku pakete pomoći podelili smo socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva, koji su na evidenciji Centra za socijalni rad i Crvenog krsta. U međuvremenu su se javile samohrane majke, ljudi koji su u nekom predhodnom periodu ostali bez posla ili su imali posao na određeno vreme, pa je za njihovim angažovanjem prestala potreba. Svakom ko se obrati, izaći ćemo u susret i pomoći bez obzira kojoj kategoriji pripada – zaključio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *