Pohvale za radnike JKP-a

U poslednje vreme teritorija opštine Gornji Milanovac je na zavidnom nivou kada je u pitanju higijena koju održavaju radnici Javnog komunalnog preduzeća. U tom stavu su jedinstveni i građani i posetioci našeg grada.

Direktor JKP-a Ivan Lazić rekao je za GM Press da su ljudi koji rade ovaj posao na terenu 365 dana u godini i da sebe maksimalno ulažu u izvršenje radnih zadataka.

Iako bi trebalo da je cilj svih nas, kako zaposlenih u JKP-u, tako i građana opštine Gornji Milanovac da naš grad ponovo bude ,,Beli labud na zelenom jezeru“, mnogi stanari kuća i zgrada ne samo da ne vode računa o selekciji otpada, već umnogome otežavaju posao ljudima koji rade na održavanju čistoće naše opštine.

 

– Pored redovnog odvoženja smeća, komunalni sektor JKP-a organizuje prolećnu i jesenju akciju odlaganja kabastog otpada sa teritorije grada – rekao je Ivan Lazić, direktor JKP-a Gornji Milanovac i dodao da su po nalogu Opštinske uprave u prošloj godini uklonili 36 divljih deponija, odnosno 480 kubika smeća. Ovo je jako dobar rezultat kada su u pitanju količine, ali nije za ponos to što je smeće završilo u prirodi – zaključio je Lazić.

Uprkos pohvalama da je opština mnogo čistija u poslednje vreme, iz JKP-a se apeluje na građane da kućno smeće i sav drugi otpad odlažu na mesta koja su za to predviđena i na taj način pomognu radnicima u održavanju javne higijene, jer oni to kao naši sugrađani i vredni radnici zaslužuju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *