POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA TOKOM SABORA U GUČI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku tokom 59. Sabora trubača u Guči, koji će biti održan od 8. do 11. avgusta, pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju i preduzeće sve mere i radnje u cilju zaštite imovinske i lične sigurnosti građana.

Saobraćajna policija će tokom trajanja Sabora biti prisutna na svim prilazima Guči. Presretači će kontrolisati brzinu i nepropisno preticanje, a na putevima od Čačka ka Guči saobraćajne patrole će proveravati ispunjenost uslova za učestvovanje u saobraćaju. Predviđeno je i alkotestiranje vozača na svim izlazima iz Guče. Policijske patrole će noću uključivati plava rotaciona svetla i na taj način dodatno upozoravati vozače.

S obzirom na ove kontrole, Policijska uprava apeluje na vozače da budu strpljivi, jer su aktivnosti koje policija preduzima u interesu bezbednog odvijanja saobraćaja.

Pravna i fizička lica, koja pružaju usluge smeštaja strancima uz naplatu, kao i osobe kod kojih stranci dolaze u posetu, imaju zakonsku obavezu da nadležnom organu u roku od 24 sata prijave boravište stranca kako ne bi snosili zakonske posledice, navode iz Policijske uprave. Prijava boravišta stranaca vrši se u svim policijskim stanicama.

Posebna pažnja će se obratiti na alkotestiranje – svi koji budu vozili pod dejstvom alkohola biće isključeni iz saobraćaja, a oni kod kojih se utvrdi više od 1,21 promila alkohola u krvi biće zadržani do 12 sati.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *