Pojačana policijska kontrola u zonama škola

Od prvog dana školske godine, realizuje se akcija „Škola“ tokom koje će biti pojačana kontrola saobraćaja na ulicama i raskrsnicama u zonama škola, kojima se deca najčešće kreću, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Čačku.

Pripadnici Policijske uprave u Čačku, kao i prethodnih godina, preduzimaju niz aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje bezbednosti učenika.

Pojačane kontrole saobraćaja biće posebno usmerene na sankcionisanje prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom i nepropuštanje pešaka, posebno đaka, na obeleženim pešačkim prelazima.

Najveća pažnja biće posvećena prvacima, kojima će policajci pružati pomoć na prilazima školama, a njima će biti održana i predavanja na temu bezbednog učešća u saobraćaju.

Stanje bezbednosti se kontinuirano prati i analizira u svim školama i na osnovu toga se usmerava rad policijskih službenika. Takođe, u zonama škola tokom čitave školske godine pojačana je pozorničko patrolna delatnost.

U okviru programa „Osnovi bezbednosti dece“, u svim osnovnim školama na području Moravičkog okruga, učenicima prvog, četvrtog i šestog razreda biće održana predavanja na kojima će ih policijski službenici, kroz različite teme, upoznati sa rizicima koji mogu da ugroze njihovu bezbednost i objasniti im kako da reaguju u takvim situacijama.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *