Polaznici radionice savremenog cirkusa i teatra sinoć pred publikom

Završna prezentacija Radionice savremenog cirkusa i fizičkog teatra u okviru Projekta “Art karavan” u saradnji sa Kulturnim centrom održana je sinoć na velikoj sceni Doma kulture. Tokom performansa, osam polaznika umetničke radionice imalo je priliku da pred milanovačkom publikom pokaže svoje cirkuske i pozorišne veštine.

-Mi smo Inex cirkus teatar i ovaj projekat Art karavan je realizovan u Gornjem Milanovcu, kao i u još 4 grada u Srbiji. Večerašnji program je obuhvatio niz radionica, kroz koje su naši mladi polaznici prošli, a ono što planiramo jeste i nastavak saradnje sa milanovačkim Kulturnim centrom, tako da ćemo opet doći kod vas– rekla je Tamara Jeremić, jedna od autora projekta.

Tamara Jeremić, autor projekta „Art Karavan“  Foto/GM PRESS

Izražavanje kroz teatar pokreta je vrsta komunikacije koja je razumljiva svima, bez obzira na jezičku, nacionalnu ili generacijsku pripadnost. Kroz pokret i cirkuske veštine uči se kroz igru, razvijaju se psihomotorne sposobnosti, podstiče se jednak razvoj obe hemisfere u mozgu, vežba strpljenje i koncentracija i jača timski duh.

-Mi se bavimo propagiranjem savremenog cirkusa, bez uključivanja životinja, radimo to već šestu godinu. Učimo decu pravilnom stavu,  balansiranju, da koriste obe strane tela, kao i veštine žongliranja, hula hop i druge pokrete– kaže Đorđe Ivanović, član Inex cirkus teatra.

Đorđe Ivanović, član Inex cirkus teatra  Foto/GM PRESS

Kroz tehnike savremenog cirkuskog teatra, polaznici unapređuju fizičke sposobnosti, komunikaciju, samopouzdanje, stav i otkrivaju sklonost ka umetnosti, pa i svojoj budućoj profesiji.

Članovi Inex teatra kažu da imaju divno iskustvo sa svojim mladim polaznicima koji su se, kažu, zaista trudili da  ovladaju cirkuskim veštinama.

Foto/GM PRESS

GM PRESS/ Aleksandra Stevanić

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *