Pomozimo da Srna zadrži osmeh

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za desetomesečnu Gornjomilanovčanku Srnu Dragojević (2020).

Srna je rođena 08.09.2020. godine. Odmah po rođenu dijagnostikovan joj je Daunov sindrom. Nakon početnog šoka za roditelje i navikavanja na činjenicu da njihova devojčica ima hromozomski poremećaj koji značajno ograničava njene sposobnosti i mogućnosti, shvatili su njen dolazak na svet kao blagoslov i učiniće sve da joj iz dana u dan pomažu i raduju se njenim malim koracima u životu.

Krajem marta 2021. godine usledio je još jedan šok za Srnine roditelje Mariju i Uroša i brata Konstantina. Na Institutu za zaštitu majke i deteta Srbije ‘’Dr Vukan Čupić’’  Srni je uspostavljena dijagnoza MSD mijelodisplastični sindrom (grupa povezanih poremećaja koštane srži). Da bi Srna pobedila ovu bolest potrebno je što pre početi sa lečenjem.

Porodica Dragojević

Srna je beba koja ne skida osmeh sa lica. Njena živahnost roditeljima daje snagu da istraju u borbi da joj pomognu i olakšaju detinjstvo.

Srna Dragojević

Odlazak na kliniku u Italiju gde će se Srni izvršiti tranplatacija ne predstavlja kraj problema. Nakon dijagnostike, sprovešće se pretraga Svetskog registra za donora koštane srži, koja može trajati od tri nedelje do šest meseci, pa je zato važno da se novčana sredstva obezbede u što kraćem roku.Roditelji nisu u mogućnosti da sami plate troškove lečenja, pa se obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu.

Početna suma koja je neophodna za lečenje, specijalističke preglede, dijagnostiku, rehabilitaciju, kontrolne preglede kao i za putne troškove i smeštaj iznosi oko 260 000 evra.

Budimo humani. Pomozimo da Srna zadrži osmeh u boljoj budućnosti.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *