Poslednji meč FK Metalac pred zimsku pauzu

Nikad duži jesenji drugoligaški karavan u sredu dobija svoj konačan epilog. Mečevima 23. kola, spustiće se zavesa na prvi deo sezone u fudbalskoj Prvoj ligi Srbije.

FK „Metalac“ će svoje putešestvije ove 2019. godine okončati u glavnom gradu, gde putuje na duel protiv FK „Sinđelić“.

Želja svih u plavobelom taboru je da se pobedom zaokruži, može se reći, sasvim uspešan prvi deo šampionata. Posmatrajući trenutne forme, gde ekipa iz Beograda ima tek jedan osvojen bod iz prethodnih 5 kola, ali i razliku u pozicijama na tabeli, ne može, a da se ne konstatuje da su Milanovčani favoriti. No, to nikako ne sme da zavara fudbalere Metalca, čega je svestan šef stručnog štaba, Aleksandar Stanković, koji uvek realno sagledava situaciju.

aleksandar stanković
Aleksandar Stanković, Foto: GM Press

„Sinđelić jeste ekipa koja se na papiru nalazi na začelju tabele, jeste da baš nije sjajna situacija u klubu, kako se može pročitati u štampi, ali poznajem te fudbalere, obzirom da sam u Beogradu radio desetak godina, poznajem taj klub i sigurno mogu da potvrdim da u tom timu ima igrača na koje moramo da obratimo ozbiljno pažnju. Sigran sam da nama motivacija ne sme da bude problem. Prosto, moramo da zatvorimo ovaj deo prvenstva na pravi način, a to je po mom mišljenju pobedom“, rekao je Stanković.

Ova dva rivala su do sada odigrala 6 zvaničnih mečeva. Sva četiri na svom terenu dobio je FK „Metalac“, kao i prvi ovosezonski, rezultatom 4–2, ali je zato i na oba gostujuća bio poražen. Svakako da će igrači FK „Sinđelić“ imati želju za revanšom i nastavkom nepobedivosti na svom terenu, ali Milanovčane to ne bi trebalo da brine, već da veruju u sebe i svoje kvalitete, za koje su dokazali da su veći, nego li što ih rival poseduje.

fk metalac
Foto: GM Press

„S obzirom da smo pričali već koji je i koliko visok cilj Metalca, mi moramo da idemo na pobedu na svakom meču. Neko moje trenersko opredeljenje je da respektujemo svakog rivala, ali da se više bavimo nama samima i našom igrom. Pokušavam da ekipa izgleda što bolje i da mi na utakmicama prezentujemo ono što treniramo“, zaokružio je svoju priču strateg milanovačkog tima.

Da spomenemo još jednom, sreda od 13 časova, utakmica koja pobedom može doneti sasvima miran odmor plavobelim momcima.

Ognjen Vranić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *