POTPISAN PROTOKOL U VLADI SRBIJE –ZA PET PREDUZETNICA PO 10.000 EVRA!


 

Kompanija Mozzart u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost,  objavila je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 evra

 

 

Budi preduzetnica, budi pobednica –konkuriši za 10.000 evra podrške svom biznisu! Kompanija Mozzart u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost objavila je danas Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 50.000 evra, odnosno po 10.000 evra za pet nezaposlenih žena sa najboljim biznis idejama. Protokol o saradnji u Vladi Srbije potpisali su prof. dr Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prof dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Slobodan Prodanović, generalni direktor kompanije Mozzart.

Cilj ove akcije je ekonomsko osnaživanje žena, promocija rodne ravnopravnosti, razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju žena preduzetnica.

Rok za podnošenje Zahteva za dodelu bespovratnih sredstava za podršku otpočinjanju sopstvenog biznisa je 30 dana od dana objavljivanja poziva, odnosno do 15. jula 2021. Sve informacije o uslovima učešća, potrebnoj dokumentaciji za konkurisanje i načinu prijavljivanja pročitajte OVDE.

 

Ekonomska nezavisnost jedan je od glavnih preduslova za ravnopravnost“, rekla je prof. dr Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i podsetila da je Strategijom zapošljavanja za period 2021-2026. godine i pratećim Akcionim planom predviđen niz konkretnih mera usmerenih ka poboljšanju položaja žena na tržištu rada, a pogotovo onih iz najosetljivijih kategorija: “U prošlosti su žene, nažalost, vrlo često bile izložene različitim preprekama zbog čega nisu mogle maksimalno da se ispoljavaju u mnogim sferama društvenog života. Međutim, takvo vreme je iza nas i sada treba da pokažemo ne samo da smo ravnopravne, veći da smo bolje u mnogim sferama i aktivnostima”.

Kompanija Mozzart u saradnji sa Koordinacionim telom realizuje i akciju“Stop nasilju nad ženama”, u koju se uključilo više od 600 sportista.

Od svog osnivanja 2014. Godine Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost sarađuje sa društveno odgovornim kompanijama. Jedna od njih je svakako Mozzart i ovo je samo jedan u nizu projekata koji zajedno realizujemo a koji je namenjen ekonomskom osnaživanju žena i podršci ženama, budućim preduzetnicama da pokrenu svoj biznis. Mozzart će donirati ukupno 50.000 evra za najbolje poslovne ideje“, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, nakon potpisivanja sporazuma.

Podrška obuhvata  bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnihideja, na osnovu dostavljenog Zahteva za dodelu sredstava za samozapošljavanje u kojem je opisan predlog projekta za pokretanje i vođenje posla.

Kompanija Mozzart obezbediće i medijsku, marketinšku i logističku podršku odabranim projektima.

Pokrenuli smo ovaj projekat sa ciljem ekonomskog osnaživanja žena, promocije rodne ravnopravnosti, razvoja i promocije preduzetničkog duha i podsticanja preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama. Želimo da pomognemo ženama da budu ekonomski nezavisne, a osim finansijske pomoći, pružićemo im podršku i u marketinškoj, odnosno, medijskoj promociji”, poručio je Slobodan Prodanović, generalni direktor kompanije Mozzart.

O pravilno podnesenim zahtevima i poslovnim idejama će odlučivati petočlana Komisija koju će činiti predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanja, socijalna i boračka pitanja, Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i kompanije Mozzart.

Zahtevi kojima budu dodeljena bespovratna sredstva biće javno objavljeni na veb sajtovima kompanije Mozzart, Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, najkasnije 30 dana od dana isteka roka za podnošenje Zahteva za dodelu bespovratnih sredstava u Javnom pozivu.

GM PRESS

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *