Pranjani dobili krila u vreme mandata Dejana Kovačevića

Nema sumnje da Pranjani odavno nisu tako napredovali kao u mandatu aktuelnog predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića. Ovo planinsko selo dobilo je nekoliko vrednih stvari po kojima su postali prepoznatljivi a to je pre svega Dražin aerodrom Galovići koji je otvoren krajem prošle godine.

Ovaj veličanstven kompleks već je svojevrsna atrakcija koju svakodnevno posećuje desetine znatiželjnika. Kovačević je aminovao i nacionalnu smotru violinista Srbije u ovom selu a ta menifestacija već je preopoznatljiva u celoj zemlji.

Pranjani će uskoro dobiti novu centralnu ulicu kakva dolikuje sa pratećom infrastrukturom a plan je da za koju godinu stigne rzavska voda, dok je projekat za fekalnu kanalizaciju i fabriku prerade otpadnih voda u završnoj fazi.

Predsednik države Aleksandar Vučić i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević u Pranjanima, arhiva, foto: GZS

Rekonstrukcija puta od Takova do Pranjana još jedan je snažan podsticaj Pranjanima, Koštunićima, Leušićima ali i ostalim maljenskim i suvoborskim selima. Taj put sagrađen je u vreme Broza i od tada sem retkih krpljenja udarnih rupa niko nije dotakao do današnjih dana.

Sve ovo svrstalo je Kuvačevića na sam vrh čelnih ljudi opštine po onome šta je učinio za ovaj kraj, čime je prestigao Dražimira Marušića koji je do skoro bio predsednik koji je značajno pomogao kraj iz kojeg je potekao.

GZS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *