Praznična atmosfera u društvu dobrih knjiga

Džek Keruak je pripadao onoj grupi američkih pisaca kojima je establišment, zbog prirode njihovih dela, okrenuo leđa, ili bolje reći isturio pesnicu. Zvanična Amerika nije mogla da prihvati Keruakovu opijenost ludilom pomahnitalih i nezadovoljnih intelektualaca pedesetih godina. Tradicionalna književna kritika je sa vidnom dozom rezerve ocenila većinu Keruakovih dela, žigošući ga kao prestupnika koji podriva same temelje kulture ili, u najboljem slučaju, svrstavajući njegovu prozu u publicistiku.

-Grupa prijatelj zbog nemirnog duha, težnje ka avanturi , žele da upoznaju zen odnosno budizam. Oni se kreću putem istine ili darme , a kako su bili negde nerazumni , neprihvaćeni od strane društva ispostaviće se da taj put ka istini , ka darmi je zaista tezak i da to nije ono za šta su oni mislili da jeste- ovaj roman sigurna sam da će privući čitačalačku publiku , rekla je Dragana Perišić, biblitekar „Braća Nastasijević“.

FOTO/DRAGANA PERIŠIĆ, IZ BIBLIOTEKE „BRAĆA NASTASIJEVIĆ

-Za naše mlađe čitaoce , da tokom raspusta i nešto novo nauče kroz ilustrovanu knjigu Kristofera Lojda.Ova knjiga je skraćena vrsta enciklopedijskog znanja. Koliko je star svemir? Šta se desilo s dinosaurima? Kada su ljudi otkrili vatru? Kako je pismo preobrazilo ljudske zajednice? Ko su bili najmoćniji vladari sveta? Zašto nas promena klime sve pogađa? Samo su neki od odgvora koje mžete pronaći u ovoj knjizi- istakla je Dragana.

FOTO/GM PRESS

Praznici su pred nama , sigurni smo da dobrog raspoloženja neće izostati  , ali kao i svakog petka tako i ovog biblioteka „Braća Nastasijević“ izdvojila je knjige  za svoje verne čitaoce   kako bi vikend bio zasigurno kvalitetno iskorišćen.

 

GM PRESS/EMILIJA VUKAŠINOVIĆ

FOTO/GM PRESS

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *