Praznični paketi za korisnike socijalne pomoći

Povodom predstojećih praznika, Opštinska uprava je najugroženijim porodicama sa područja gornjomilanovačke opštine obezbedila pakete pomoći koji sadrže osnovne životne namirnice.

U saradnji sa Centrom za socijalni rad, agencijom Niveus tim i Udruženjem Roma „Dva bela goluba“ , izvršena je procena kojim licima je pomoć najpotrebnija, nakon čega je započeta podela paketa.

-Obezbeđeno je 60 paketa, deo je podeljen juče, a ostatak će biti uručen do srede. Ovo je mala pomoć i podrška za praznike za one koji nisu mogli da obezbede namirnice za sebe i članove svojih porodica. Svima čestitam predstojeće praznike i želim da ih provedu u zdravlju i veselju-brekao je Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije.

Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije

Obezbeđivanje pomoći, kao i posete osoblja iz socijalnih službi u danima praznika koje neki  provode sami, korisnicima ovih usluga, kako kažu, puno znače.

Hrišćanski praznici koje proslavljamo u narednim danima pravo su vreme da se podsetimo zajedništva, solidarnosti i darivanja. Mali znaci pažnje i podrške onima čije porodice nisu na okupu, ili žive u u skromnijim uslovima, predstavljaju najlepši praznični poklon.

GM Press/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *