Pred nama dva dana sa obilnim padavinama, na snazi crveni i narandžasti meteo-alarm

U Srbiji umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, pojačanim vetrom i velikom količinom padavina. Najviša dnevna temperatura od 17 do 22, a najviša od 25 do 29 stepeni. Na snazi crveni i narandžasti meteo-alarm.

U Srbiji se, nakon jučerašnjeg nevremena širom zemlje, i danas očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Sredinom dana, posle podne i uveče lokalna pojava nepogoda sa gradom i olujnim vetrom, pri čemu se veća količina padavina očekuje u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji. Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni, uveče u skretanju na zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od 17 do 22, a najviša od 25 do 29, a samo na istoku toplije, do 32 stepena.

U Beogradu, kiša moguća pre podne, pljuskovi i grmljavina od sredine dana, temperatura do 27 stepeni.

U Bačkoj, Sremu i Zapadnoj Srbiji je na snazi crveni meteo-alarm. To znači da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

U ostalim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm. To znači da je vreme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Nestabilno i u utorak

Slično, nestabilno i kišovito, biće i u utorak. Obilnije padavine se očekuju u prvom delu dana. Pre podne na severu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 21, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Od srede stabilizacija vremena sa više sunčanih intervala. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 29 stepeni.

RTS/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *