Predana učiteljica svojim učenicima obezbedila bolje uslove za rad

Zahvaljujući preduzimljivosti učiteljice OŠ “Sveti Sava”,Slavice Mihailović, uspešno je realizovan projekat u saradnji sa direkotorkom škole i poznatom blogerkom, Milanovčankom, Ninom Novaković. Učionica u kojoj mališani odeljenja drugog i trećeg razreda  pohađaju nastavu, odnedavno je renovirana. Postavljen je novi laminatni pod, ugrađena klima, a čitav prostor dobio je novi izgled i lepšu atmosferu u kojoj će petice samo da “pljušte”.

Razmišljala sam kako bih mogla da prostor u kome radim posao koji volim, a to je rad sa decom, mogla da učinim lepšim. Pre oko mesec dana obratila sam se našoj sugrađanki Nini Novaković, poznatoj blogerki  u čitavoj Srbiji, znajući da je ona prava osoba koja može da pomogne. Poslala sam joj mejl, u želji da me poveže sa donatorima, koji bi nam pomogli da uradimo laminat, jer je i pored finansijske pomoći od strane lokalne zajednice i Ministarstva prosvete, nemoguće sve to isfinansirati.  Nina se rado odazvala i pronašla sponzore, javili su se ljudi sa firmom „Laminat marketing“  iz Beograda, a na roditeljskom sastanku sam rekla da smo obezbedili donatora.  Roditelji su se rado priključili akciji, sa konstruktivnim  predlogom da učestvuju u nabavci klime. Međutim, kako je to veliki izdatak, zahvaljujući jednoj mami, zaposlenoj u kompaniji “Metalac,” klima je stigla kao “Metalčev”poklon našoj učionici –rekla je Slavica Mihailović, učiteljica u OŠ “Sveti Sava”.

Slavica Mihailović, učiteljica OŠ “Sveti Sava”  FOTO/GM PRESS

Nina, koja je poznata po svom blogu “Kuvanje sa Ninom”, kaže da se rado odazvala pozivu i da je bila srećna što može da pomogne školi.

Kada mi se učiteljica Slavica javila,rado sam se odazvala, iskreno, sve je bilo na bum, poslala sam mejl vlasniku firme koju sam našla Interenetu. Zauzvrat, obećala sam im reklamu na Instagramu, iako se oni bave humanitarnim radom,  pomažu gde je potrebno, tako da reklamu nisu ni tražili. Odazvali su se u veoma kratkom vremenskom roku i veoma sam im zahvalna na tome- naglasila je Nina.

Nina Novaković, blogerka  FOTO/GM PRESS

Direktorka OŠ “Sveti Sava”, Gordana Nešković  je, naglasivši odličnu saradnju sa roditeljima, rekla da svaki uređeni deo škole za kolektiv predstavlja veliki uspeh.

Šta reći, divno je imati ovakve zaposlene, koji se trude da pored lokalne samouprave, Ministarstva prosvete i mene  omoguće što bolje uslove za ove mališane i njihovo napredovanje. Ovom prilikom želim da se zahvalim koleginicama i svim roditeljima koji su dali svoj prilog kroz učestvovanje u radu i nabavci materijala, kao i gospodinu Veselinu Dmitriću, koji je bez ikakve nadoknade postavio laminat u učionici. Ponosna sam, ne samo što naša ustanova postiže  velike uspehe u radu sa svojim učenicima, već  što ima ovako  jedinstven kolektiv, koji se bori da donira u svoju školu i za svoju decu – istakla je Nešković.

Gordana Nešković, direktorka OŠ „Sveti Sava“  FOTO/GM PRESS

FOTO/GM PRESS

U školi je urađen niz sličnih akcija i preuređenja, iako ima još dosta posla, kažu u kolektivu“treće osnovne”, najavljujući nove aktivnosti, koje se tiču uređenja školskog prostora.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *