Predlog kriznog štaba: Sve škole na online bar na 10 dana

Medicinski deo Kriznogštaba tražiće da sve škole u Srbiji pređu na onlajn nastavu, bar na 10 dana, i da se za to vreme poveća obuhvat vakcinacijom dece od 12 do 18 godina.

Lekari u štabu zahtevaće, takođe, i da se primena kovid propusnica proširi na sve zatvorene prostore, izuzev, možda, samo prehrambenih prodavnica.

Tokom konsultacija koje su dogovorene za danas, članovi medicinskog dela Kriznog štaba uobličiće zahteve koji će izneti pred ostatak ovog tela, koje bi kako se očekuje trebalo da zaseda do kraja sedmice.

– Trebalo bi hitno da rešavamo ovu katastrofalnu epidemiološku situaciju, po istom modelu kao druge civilizovane zemlje – rečeno je „Novostima“ u medicinskom delu štaba.

Medicinski deo štaba, takođe, traži da se da se ograniče kontakti.

– Kovid propusnice samo u restoranima i to posle 22 sata, ne mogu da poprave situaciju onoliko koliko bi bilo nužno – navodi naš sagovornik iz Štaba. – Mi još od maja insistiramo na uvođenju kovid „pasoša“, i verujemo da je svakom jasno da ovako polovično rešenje, ne može da nas dovede do cilja. Nije vreme za okupljanja, ni u 10 ujutru, ni u 22 uveče.

Novosti

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *