Predsednik Srbije na VMA zbog kardiovaskularnih problema

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je primljen na Vojnomedicinsku akademiju (VMA) u Beogradu. Kako je saopštio Generalni sekretarijat predsednika Republike Srbije, on je juče, 15. novembra, u kasnim popodnevnim satima primljen na VMA zbog kardiovaskularnih problema.

Svetski i regionalni mediji preneli su vest da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu zbog kardiovaskularnih problema.

Savetnica predsednika Suzana Vasiljević rekla je da je zdravstveno stanje Aleksandra Vučića, koji je primljen na VMA, stabilno, a britanska agencija Rojters i ruska agencija Tas i same su stupile u kontakt s neimenovanim izvorima kako bi se informisale o situaciji.

Funkcioneri i članovi Srpske napredne stranke, koalicioni partneri, državni funkcioneri i brojne ličnosti iz javnog života, pružile  su podršku predsedniku Vučiću i poželeli mu brz oporavak.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i članica predsedništva SNS-a rekla je da su brojni negativni komentari na društvenim mrežama o zdravstvenom stanju predsednika Aleksandra Vučića nespojivi sa ljudskošću, pristojnošću i težnjom da Srbija bude tolerantno društvo.

Zorana Mihajlović je saopštila da su građani, na Međunarodni dan tolerancije koji treba da podseti na važnost međusobnog poštovanja i solidarnosti, svedoci izliva mržnje na društvenim mrežama i to na vest koje se tiče zdravstvenog stanja predsednika Vučića.

„Vučić će ozdraviti, ali oni koji ga tako slepo mrze neće ozdraviti nikada“, poručio je predsednik Pokreta socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom vesti da je predsednik Srbije hospitalizovan na VMA zbog zdravstvenih problema. U saopštenju koje je dostavio medijima, Vulin kaže da je ta vest probudila mržnju i bes među ustašama, na šiptarskim sajtovima i posebno među članovima Ðilasovih partija, te da je sve njih ujedinila mržnja prema Vučiću i  nada da je bolest teška, a da Vučića više neće biti“. Vučić jeste neodgovoran prema svom zdravlju ali nije neodogovoran prema Srbiji, zato mu ljudske sramote i neprijatelji Srbije i žele smrt“, kaže Vulin.

Ministar odbrane Vulin za TV Pink izjavio je jutros da je siguran da će sa zdravstvenim stanjem predsednika Aleksandra Vučića, koji je juče primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, biti sve u redu.

„Siguran sam da će biti sve u redu i to zato što je Aleksandar Vučić jak i tvrdoglav, a ne zato što sluša lekare“, rekao je Vulin. Na pitanje o zdravstvenom stanju predsednika Srbije, Vulin je kazao da je Vučić veoma hrabar i snažan čovek, ali da ne vodi računa o svom zdravlju i da lekari, kako kaže, mogu da mu priđu samo na proslavama i zvaničnim dešavanjima.

„Mnogo radi, malo spava i malo se odmara. Svi mi koji sarađujemo s njim i koji smo njegovi prijatelji, a pre svega njegova porodica, voleli bismo da Vučić mnogo više vodi računa o svom zdravlju, ali on je jednostavno takav čovek“, naveo je Vulin.

Dodao je da se Vučić ponaša kao svaki građanin i da zbog njega nije sazvan konzilijum niti se na VMA pravi lekarski tim za njegovo lečenje.

Vučić potraži pomoć samo kad mora, ali se brže, nego što bi mu i jedan lekar savetovao, vrati na posao“, rekao je Vulin.

Gostujući u vestima Studija B zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stanke u Skupštini Grada Radoslav Marjanović  istakao je da očekuje da se predsednik Vučić vrlo brzo vrati redovnim aktivnostima i borbi za budućnost Srbije.

„Samo nekoliko sati pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić primljen na VMA zbog zdravstvenih problema,  pokrenuta prava hajka na njega na društvenim mrežama od njegovih političkih protivnika, ali i u prištinskim i hrvatskim medijima“, rekao je za Studio B zamenik gradonačelnika Beograda i član predsedništva SNS Goran Vesić.

On dodaje da bi bilo normalno da se, kada se takva stvar dogodi, predsedniku jedne države pruži podrška, ali kako ističe, na žalost, ovakva hajka nije ga iznenadila.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, Marko Ðurić poželeo je brz oporavak predsedniku Vučiću, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, ističući da su njegove misli sa „čovekom koji daje celog sebe boreći se svakim atomom snage za Srbiju“.

„Moje i misli naše porodice su sa čovekom koji daje celog sebe boreći se svakim atomom snage za Srbiju. Brz oporavak, Srbija je uz tebe, predsedniče Vučiću“, naveo je Ðurić na svom nalogu na Tviteru, gde je objavio i fotografiju predsednika Srbije.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i ministar finasija Siniša Mali objavio je na instagram profilu reči podrške predsedniku Vučiću. Podrška za mog prijatelja i našeg predsednika. Brate moj, znam da ne sanjaju svi naše snove i da ti karakter ne dozvoljava da dugo odmaraš, ali molim te više vodi računa o sebi. Nastavljamo da se borimo… Za bolju i uspešniju Srbiju!“, napisao je Mali.

Brz oporavak predsedniku Srbije poželeo je i gradonačelnik Novog Sada i član predsedništva SNS Miloš Vučević.

Prvi čovek Izvršnog odbora SNS Darko Glišić napisao je „mnogo smo čvršći nego što su mislili, tek ćemo da pobeđujemo“.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić navodi da je život posvećen narodu neprestana borba za ono najvrednije“ i da je teška borba koja traži lidera. A kada je predvodi pobednik – narod sa ponosom stoji uz njega. I sve veže jedna, zajednička i snažna – podrška pobedniku! Cela je Srbija danas uz Aleksandra Vučića!“, istakao je Orlić na društvenim mrežama. Vladimir Đukanović, poslanik vladajuće partije, uz fotografiju sa predsednikom Vučićem napisao je „predaja nikad nije bila opcija“.

„Uz tebe smo kao što si i ti uvek bio uz nas“, napisala je Milena Ivanović na svom instagram profilu i objavila fotografiju na kojoj su ona, njen sin i predsednik Vučić.

„Naučio si nas da moramo da se borimo za našu Srbiju i da se nikada ne predajemo. Velike pobede su tek pred nama. Uz tebe smo predsedniče“, stoji u objavi na zvaničnom tviter profilu SNS.

„Želimo vam brz oporavak kako bi mogli da nastavite da se borite za napredak naše države“, poručiči su Vojvođanski naprednjaci.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *