Predstava  “Nedozvani” odigrana sinoć na Rudniku

U okviru projekta NASTeatra decentralizacija kulture u opštini G. Milanovac, koji je podržan od Opštine G. Milanovac…juče je na Rudniku odigrana nagrađivana predstava NEDOZVANI, koju je režirao Jug Radivojević. U pitanju je drama Momčila Nastasijevića. U okviru projekta planirano je jedanaest predstava širom naše opštine, od kojih je već izvedeno sedam. Projekat se po planu završava početkom novembra.
Ono što je posebno interesantno vezano za izvođenje NEDOZVANIH na Rudniku, je premijerni nastup Milice Sužnjević u predstavi, i početak saradnje sa NASTeatrom.
Milica je dobitnica više nagrada i priznanja, među kojima se izdvaja STERIJINA nagrada za najbolju mladu glumicu…

 

 MOMČILO NASTASIJEVIĆ

NEDOZVANI

JUG RADIVOJEVIĆ

 – NAJBOLJA PREDSTAVA 24. FESTIVAL MALIH SCENA I. SARAJEVO
– NAGRADA „MLADA EVROPA“ 19. Festival „Actor of Europe“ (Grčka-Makedonija)

– Festival JOAKIMOVI DANI (Knjaževsko-srpski teatar)

 

IGRAJU:

 

– Strahinja Blažić  (Dobitnik Nagrade za najboljeg debitanta  na filmskim susretima u Nišu- glavna uloga u filmu „Bićemo Prvaci Sveta“,  Lihvar …dobitnik povelje „Danilo Lazović“ za govorenje poezije)

– Aleksandar Ristanović (Dobitnik Zlatnog Viteza u Moskvi; Najbolji mladi glumac Pozorišno/Kazališne igre BiH ; Pobednik festivals MEFEMM I. Sarajevo)

– Ivan Perković  (Dobitnik Zlatne Kolajne- 44. festival monodrame u Zemunu ; Počasna nagrada festival „Actor of Europe“ u Makedoniji,  Pobednik festivala 24. MEFEMM I. Sarajevo )

– Marija Stokić

-Tatjana Dimitrijević

– Milica Sužnjević

Fotograf: Suzana Jevremović         Frizure i šminka: Maja Arsić

PRODUKCIJA: NASTeatar  (Srbija)

SARADNICI: Opština G. Milanovac ; KC G. Milanovac

 

SINOPSIS:

U pitanju je drama Momčila Nastasijevića „NEDOZVANI“.  Radnja je smeštena u 30-te godine 20. veka, osim same te epohe,  predstava sadrži mnogo toga što privlači pažnju današnjeg gledaoca: Intriga, ljubav, strast, dramski naboj, sukob, kao i komične situacije u koje likovi upadaju.

REČ REDITELJA:

Ceo svoj opus Momčilo Nastasijević bazirao je na temi dobra i zla…na samoj suštini čoveka…biti dobar ili loš čovek to je pitanje izbora.
Momčilo nas podseća da je čovek sklon padu ali i da je sposoban da se „vine u visinu, u čistinu“.
Okupljala su braća Nastasijević u svojoj kući umetnike i ljubitelje umetnosti i činili ih boljim ljudima jer su im svojom umetnošću krepili dušu.
Umetnost nam pomaže da budemo bolji i nama koji stvaramo i vama koji nas gledate.
To i jeste smisao pozorišta.
„NEDOZVANI“ nas dozivaju i prizivaju dobrog i pitomog čoveka.

Jug Radivojević

 

GM PRESS

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *