Predstava “Play Shakespeare” izvedena u KC Gornji Milanovac

Ispitna predstava “Play Shakespeare” studenata glume Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dragane Varagić, izvedena je u velikoj sali Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu. Predstava je deo programa u okviru manifestacije “Dani Mije Aleksića”.

-Pošto smo hteli da radimo Šekspira što je jedan od najvecih glumackih zadataka,  kao i da ga napravim  nasim savremnikom , trebalo je uložiti dosta truda i rada – rekla je za GM Press profesor Dragana Varagić i dodala –  da je ovom prilikom napravljen kolaž od Šekspirovih scena i monologa kroz stih  koji su mladi glumci usvojili na pravi način-.

igraj sekspira 3
Foto: GM Press

Aleksandar Stojić se milanovačkoj publici predstavio kroz dve uloge tumačeći Hamleta i Lisandera iz Sna letnje noći.

-Nije bilo lako pripremiti ovakve dve uloge, i to svaki glumac zna ali uz dobar pristup profesorke Varagić i asistenta Predraga Stojmenovića uradili smo dobar posao i stavili krunu na dosadašnji rad – istakao je Stojić.

igraj sekspira 1
Foto: GM Press

U ulogama Dezdemone iz Otela, Margarete iz Ričarda III i Njuške iz Sna letnje noći publika je gledala Kristinu Milosavljević koja kaže da joj je drago što je imala priliku da glumi u tri različite uloge i susretne se sa pravim Šekspirom.

-Kada se sve završi, zaboravimo kako je sve teklo i sa kakvim problemima smo se suočavali, sada je pretočeno u lepo sećanje – naglasila je Milosavljevićeva i dodala – na raspustu smo imali zadatak da nadjemo sta bi smo igrali, istrazivajuci i citajuci Sekspira znala sam sta zelim i to mi je mnogo olakšalo rad-.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *