Predstava „Robin Hud“ ponovo na pozorišnoj sceni

Predstava za decu „Robin Hud“, Branka Milićevića u organizaciji Kulturnog centra izvedena je sinoć u velikoj sali Doma kulture. Scenografiju je postavila Slađana Popov, koja potpisuje adaptaciju teksta, muziku i režiju, a kostime, maske i scenografiju osmislila je Valentina Nađ.

Nakon 11 godina, predstava “Robin Hud” je adaptirana i ponovo izvedena na velikoj sceni Doma kulture.  Polaznici Dramske radionice Kulturnog centra zasmejali su publiku avanturama i zgodama Šerifa od Notingema, koji krade deci užine u vrtiću.

-Predstava “Robin Hud” po tekstu Branka Milićevića Kockice prilagođena je našoj pozorišnoj trupi, pa je Lejdi Marijana dobila još tri drugarice, postala je učiteljica koja ima svoj razred, tu su i lejdi Lenka, njena drugarica sa svojim odeljenjem, uveli smo i trubadure, kako bi svi članovi dramske grupe učestvovali u predstavi, što je ukupno 30 dece. Valentina Nađ i ja postavile smo predstavu pre 11 godina, a sada smo je zbog njene aktuelnosti ponovo oživele, sa novim generacijama dece – rekla je Slađana Popov, koja je radila adaptaciju i režiju.

Foto/Slađana Popov, adaptacija i režija predstave „Robin Hud“

Omiljenja priča o junaku iz Šervudske šume ponovo je prikazana na pozorišnoj sceni, a novi junaci, trubaduri i lutke uvedeni su kao osveženje ove popularne priče.

-Moj deo su lutke koje sam radila, u samoj predstavi trubaduri izvode lutkarsku predstavu, pa su i moji: zec, lavica, lisica, dobili svoje uloge jer, za igranje sa decom treba da se bude malo, malo, dete- istakla je Valentina Nađ, koja je radila scenografiju.

Foto/Valentina Nađ, scenografija predstave „Robin Hud“

Rad sa decom je oplemenjujući, jer ona vraćaju na najlepši mogući način kraeativnu energiju, tokom zajedničkog rada na probama i predstavi, kažu naše sagovornice.

 

GMPRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *