Predstava “Tri praseta” na Međunarodnom festivalu dečje dramske igre “Glumijada 2021”

Polaznici Dramske radionice Kulturnog centra, predvođeni pedagozima Slađanom Popov i Valentinom Nađ u subotu, 12. juna 2021. godine nastupiće u Beogradu na Međunarodnom festivalu dečje dramske igre “Glumijada 2021”.

Festival je revijalnog karaktera i namenjen je deci uzrasta od 5 do 19 godina.
Na festivalu će Milanovčani izvesti predstavu „Tri praseta na više načina i sa puno začina“. Inspirisana knjigom “Stilske vežbe” Rejmona Kenoa predstava je izbor različitih obrada poznate bajke „Tri praseta“, uključujući i filmske i TV formate. Prioritet u obradama je način kako ispričati priču i kakva je njena poruka.

Uz polaznike Dramske radionice Kulturnog centra iz Gornjeg Milanovca, ove godine na festivalu će nastupiti I mališani iz : Jagodine, Beograda, Kragujevca, Šida, Prokuplja i Kruševca.

Slogan festivala je “Igra se nastavlja”, a program manifestacije je usmeren na razvijanje kreativnog razmišljanja i veštine komunikacije kod dece i mladih, kao i na pobuđivanje interesovanja za pozorište i književnost kod svih uzrasta.
Uporedo sa nastupima biće realizovane i brojne radionice za decu i njihove pedagoge, koje će pored ostalih voditi brojni stručnjaci iz sveta teatra, televizije i filma: Teodora Munteanu, baletska solistkinja, Milan Todorović, producent i reditelj i vanredni profesor Fakulteta dramske umetnosti, Cvetin Aničić, glumac – lutkar, Slobodan Stanišić i mnogi drugi.
Ulaz na sve predstave i radionice je besplatan.

Predstava „Tri praseta na više načina i sa puno začina“ pred milanovačkom publikom premijerno će biti izvedena u četvrtak, 17. juna 2021. godine od 19 sati u velikoj sali Kulturnog centra.

Tags:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *