Predstavljena knjiga „Čarobnjak Radmilović“ – sećanje na legendarnog glumca

 

Knjiga „Čarobnjak Radmilović“ Milana Cacija Mihailovića, predstavljena je sinoć Milanovčanima u bašti Doma kulture.

Prošlo je skoro 36 godina od odlaska jednog od najlegendarnijih jugoslovenskih glumaca, Zorana Radmilovića. Izvođač glumačkih radova, kako je sebe nazivao, opisan je u knjizi, a preko dve stotine fotografija najbolje ilustruju čoveka koji je na najlepši način obeležio istoriju srpskog pozorišta druge polovine 20. veka.

Prošlu godinu iščekivanja i strepnje iskoristio sam da napišem knjigu o Zoranu i za Zorana. Na taj način smo obeležili godišnjicu njegove smrti, a i to je “ uspomenar“ na izuzetnog glumca i prijatelja. Knjiga je veoma zanimljiva, ima 300 strana i  37 sagovornika,među kojima su Zoranova sestra, gospođa Mirjana Vicković i sestričina Selena Vicković, slikarka koju je Zoran mnogo voleo. Tu su i dramski pisci, Dušan Kovačević, Siniša Kovačević, reditelji Đorđe Kadijević, Vladimir Putnik, kritičari i glumci, naravno. O Zoranu govore Renata Ulmanski i Mira Banjac, njegova velika drugarica i koleginica u brojnim predstavama, Aljoša Vučković, Goran Sultanović i drugi. Drugi deo knjige sadrži 60 tak mojih priča o Zoranu, i vremenu koje sam proveo sa njim, igrajući u „Kralju Ibiju“, „Radovanu Trećem“, „Santa Mariji de la Salute“, „Korešpodenciji“, „Oj, Srbijo“, nigde lada nema“ i drugim. Te priče, iza zavese, iza scene, u bifeu Ateljea 212 uvek su zanimljive čitaocima i gledaocima –rekao je glumac Milan Caci Mihailović.

Milan Caci Mihailović, glumac  Foto/GM PRESS

Foto/GM PRESS

Duh Beograda tog vremena i jedne epohe, zabeležen je u „Uspomenaru“ , a sjaj legendarnog glumca koji je negde, među zvezdama, ne bledi ni nakon toliko godina.

 

GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *