Prijava na Konkurs za učešće u manifestaciji „Beli labud“ do kraja maja

Pored redovnih prolećnih  radova na uređenju javnih površina u saradnji sa JP za izgradnju i JKP, Opštinska uprava Opštine Gornji Milanovac podstiče i sugrađane da učestvuju u održavanju  životnog prostora.

U cilju buđenja kolektivne ekološke svesti  i ove godine je raspisan Konkurs za učešće na tradicionalnoj manifestaciji „Beli labud“ ,koju sprovodi Kancelarija za zaštitu životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju držaoci parcela i objekata na teritoriji opštine Gornji Milanovac, pod  uslovom da u prethodnih 5 godina nisu nagrađivani ovom nagradom u kategoriji za koju konkurišu.

-Nagrade koje se dodeljuju su simbolične, ali su, pre svega, podsticaj da svi vodimo računa o svom životnom prostoru. Uređivanjem svog dvorišta, uređujemo i celu opštinu. Pozivam sve sugrađane da se prijave. Pored nagrada, imaćemo i lepo druženje na Brdu mira-rekla je Nevena Obradović, šef Kancelarije za zaštitu životne sredine.

Nevena Obradović, šef Kancelarije za zaštitu životne sredine

Katregorije za koje se zainteresovani mogu prijaviti su: najlepše uređeno seosko dvorište, gradsko dvorište ,balkon– terasa,dvorište objekta kolektivnog stanovanja,prostor oko poslovnog objekta,školsko dvorište i projekat uređenja zelenih površina ,,Mihajlo Simović”.

-Verujem da će odziv biti dobar, kao i prethodnih godina, da ćemo se lepo družiti i probuditi svest o očuvanju životnog prostora, poštovanju  odluka o komunalnim delatnostima i  poštovanju naših preduzeća koja se time bave, selekciji otpada koju moramo sprovoditi na nivou svojih domova.Sve su to neka pravila ekološke kulture  i oblici ponašanja neophodni za zdrav život-kaže Obradović.

Konkurs  je otvoren  15 dana od oglašavanja, ali će sve prijave koje pristignu tokom  maja biti prihvaćene. Prijavljivanje se može izvršiti pozivim na broj 032/515 05 46 ili elektronski, slanjem podataka na e-mail Kancelarije za zaštitu životne sredine: ekoloska@gornjimilanovac.rs.

GM Press/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *