Prijateljski meč FK“Takovo“ – FK“Željezničar“ u direktnom prenosu na TV GM PLUS

Sutra će na stadionu FK „Takovo“ biti odigrana prijateljska utakmica sa FK „Željezničara“  iz Sarajeva.

Posle 40 godina, u izmenjenom sastavu sastaju se FK Takovo i FK Željezničara u okviru obeležavanja  velikog jubileja Takova. Božidar Glišović – Boća jedan je od igrača koji su pre četiri decenije nastupali za klub iz Milanovca.

-Biće nam drago da ugostimo našeg velikog sportskog prijatelja FK“Željezničar“. Ja sam te 1981. godine imao retku priliku da igram protiv čuvenog „Željinog“ tima. To je ekipa u kojoj je bilo više igrača reprezentativnog formata, kao što su Berijan, Baktić, Čilić, Arnautović a predvodio ih je legenda fudbala Ivica Osim, koji je bio veliki igrač i veliki trener – kaže za GM PRESS Glišović.

Foto/Božidar Glišović bivši fudbaler FK“Takovo“

Za ekipu iz Gornjeg Milanovca osim Božidara Glišovića tada su nastupali : na golu Pedo,desni bek  Bosanac, levi bek Pile Radojević, Milan Radulović, Zole Radišić, Zoran Đavo. Ljubo Dmitrović, Glišović Milomir, Prežo Mijailovic i Tatović.

-Te 1981. godine na stadionu Takova igrao se turnir povodom obeležavanja 70 godina od osnivanja kluba. Učestvovale su četiri ekipe Željezničar koji je bio najbolja ekipa u tadašnjoj Jugoslaviji, „Galenika“ Zemun iz Prve lige, „Mačva“ iz Šapca član Srspke lige i „Takovo“ kao članovi Moravske -Šumadijske lige- seća se Boća.

Prijateljski meč između Takova i Željezničara počinje sutra u 17 sati a direktan prenos možete pratiti na programu TV GM PLUS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *