Privredni savet – savetodavno telo predsednika opštine

U opštini Gornji Milanovac je u toku formiranje “Privrednog saveta”, tela koje će imati savetodavnu ulogu pri svakoj odluci koju predsednik opštine ubuduće bude donosio, a tiče se privrede. Savet će brojati 13 članova, i većina je iz reda privrednika.

Privredni savet će predstavljati sponu između ovdašnjeg rukovodstva i lokalne privrede. Od 13 delegiranih članova, osam će biti privrednici.

„Osnivanje Privrednog saveta je u toku i on će predstavljati sponu privrednika sa predsednikom i Opštinskim većem Gornjeg Milanovca. Savet će imati 13 članova od kojih je osam iz redova privrede, koja će u ovom telu delegirati i predsednika. Ovo je još samo jedan pokazatelj dobrog pravca u kom se kreće saradnja privrede i lokalne samouprave“, izhavio je Nebojša Lazović, sekretar Kluba privrednika Gornjeg Milanovca.

Jedan od prvih zadataka Privrednog saveta biće sertifikacija opštine, a reč je o proceduri koja opštinu treba da uvede u evropske uslove poslovanja.

Nenad Vucicevic, zamenik pred ops
Nenad Vučićević, Foto: GM Press

„U toku je sertifikacija u našoj opštini, odnosno pokušavamo da dobijemo biznis-frendli sertifikat. To je proces koji će trajati nekoliko meseci i osmišljen je od strane jugoistočne Evrope da bi se opštine i gradovi sertifikovali. Taj sertifikat služi stranim investitorima koji na osnovu stepena tog sertifikata mogu da odaberu opštinu u kojoj će investirati. Važnu ulogu u dobijanju sertifikata će imati Privredni savet – rekao je Nenad Vučićević, pomoćnik predsednika opštine resorno zadužen za privredu.

Proces formiranja Privrednog saveta je u toku. Članovi saveta iz privatnog sektora biće izabrani na narednom sastanku Kluba privrednika, a činiće ga još I načelnik I šefovi odeljenja Opštinske uprave. Savet bi trebalo da bude konstituisan najkasnije početkom narednog meseca.

Gordana Injac

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *