Promocija knjige: “Srpska priča” – Sećanja iz rata i revolucije 1941-1945

Kulturni centar Gornji Milanovac i kompanija “Rudnik i flotacija – Rudnik” predstaviće u subotu, 8. januara 2022. godine u Domu kulture “Vojislav Ilić” na Rudniku knjigu “ Srpska priča – Sećanja iz rata i revolucije 1941-1945”, autora Aleksandra M. Miloševića.

Knjigu, koju je u okviru edicije “Sabornik” objavio “Službeni glasnik” predstaviće Borisav Čeliković, urednik i dr Nemanja Dević, priređivač izdanja.

O knjizi “SRPSKA PRIČA – Sećanja iz rata i revolucije 1941-1945”

“Tipičan izdanak slobodarske šumadijske loze – sasušene i gotovo zaboravljene nakon 1918, oficir vojske Kraljevine Jugoslavije do groba veran datoj zakletvi i predačkim zavetima – koji ne priznaje kapitulaciju 1941. godine. Ustanički vođa u Šumadiji i svedok prvog čina na pozornici građanskog rata; komadant korupusa i grupe korpusa JVuO, poverljivi saradnik Draže Mihailovića i poslednji svedok sloma njegove vojske na Zelengori 1945. godine. Nevoljni izgnanik iz otadžbine i kanadski emigrant, fizički radnik i jedno od prvih pera srpske emigracije. Beskompromisni ravnogorski ideolog i pesnička duša – večito ranjena zbog sudbinskog udesa njegovog naroda i zemlje od kojih je bio večito razdvojen suprotno svoim htenjima. Čovek koji je, kao i njegov ratni komandant „mnogo hteo i mnogo započeo“, ali je vihor svetski odneo njega i njegov rad… Poživeo je gotovo stotinu godina i kroz njegovu se sudbinu oslikala istorija srpskog XX veka.”

Početak promocije je u 18 sati.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *