Prva liga Srbije, 22. kolo / FK Smederevo 1924 – FK Metalac

Vikend pred nama donosi mečeve 22. kola Prve lige Srbije u fudbalu. Biće to pretposlednje međusobno odmeravanje snaga timova u drugom po jačini takmičenju u našoj zemlji, pre odlaska na zasluženi zimski odmor.

fk metalac
Foto: GM Press

FK „Metalac“ putuje u Smederevo, na gostovanje uzdrmanoj ekipi FK „Smederevo 1924“, gde ih u subotu, sa početkom od 13 časova očekuje vrlo bitna utakmica. Vrlo bitna, iz dva razloga. Prvi, svakako najbitniji, je želja da se osvoji što više bodova od mogućih 6 u poslednja dva kola i da se što mirnije glave ode na predstojeću pauzu. Drugi, pak, je sportska želja za revanšom, s obzirom da su ih Smederevci savladali mimimalnim rezultatom u okviru meča 7. kola.

fk metalac
Foto: GM Press

Ako se posmatra trenutna forma i tabela, reklo bi se da Milanovčani slove za blagog favorita. Pre svega, zato što domaćini imaju 5 vezanih poraza, od toga dva na svom travnjaku i nalaze se tek jedno mesto iznad začelja. No, posmatrajaći sva odigrana ligaška kola do sada, dobro smo upoznati da je liga neverovatno ujednačena, da samo nijanse razdvajaju kvalitete timova, odnosno da svako može nadigrati svakoga. Samim tim, ovi statistički podaci nisu baš previše merodavni za neku konačnu ocenu. Prosto, pobediće onaj ko bude više želeo trijumf, ko bude nadahnutiji u momentu, onaj ko ne bude žalio da uloži više nego sto odsto sebe.

Inače, ova dva kluba su od 2009. odigrali 7 zvaničnih mečeva i FK „Metalac“ je tek jednom bio bolji. Da li je ova subota od 13 časova termin za drugi trijumf? Nadamo se da jeste!

Ognjen Vranić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *