Prvenstvo Srbije, B i C program, 10m Beograd, 10-11.10.2020

Milanovčani najuspešniji klub

Oko 300 dečaka i devojčica, mladih strelaca iz cele Srbije okupilo se 10. oktobra u Atletskoj dvorani u Beogradu.

Prvog dana Prvenstva Srbije vazdušnim oružjem u B i C programu, u organizaciji SK Partizan, nadmetali su se pioniri i pionirke.

Prvi put u programu nacionalnog prvenstva našla se i disciplina vazdušni pištolj za pionire i pionirke. U istoriju srpskog streljaštva, kao prvi šampioni države ovim oružjem u najmlađem takmičarskom uzrastu, ući će streljačka družina „Dragan Jevtić Škepo“ u kategoriji pioniri i to u sastavu:Eleonora Radulović,Marta Novović i Iva Minić.Kao nagradu za istorjsku titulu,družina iz našeg grada je dobila vazdušni pištolj renomiranog proizvođača “Feinwerkbau” koji je bio jedan od sponzora takmičenja.Eleonora Radulović je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila 2 mesto.

Još jedna medalja je osvojena u gađanju serijskom vazdušnom puškom u kategoiji pionira. Ekipa Škepe je osvojila vicešampionsku titulu u sastavu: David Aćimović,Stefan Agović I Bogdan Marijanović.
Seniorski i juniorski šampionat protekao je u znaku članova družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca, koji su osvojili tri titule prvaka Srbije jedno srebro I jednu bronzu.

Gornjomilanovački „Dragan Jevtić Škepo“ je osvojio titule ekipnog prvaka Srbije u konkurenciji juniorki i seniorki. Obe ekipe predvodila je Emilija Ponjavić, koja je u nadmetanju juniorki osvojila zlato, dok je u seniorskoj kategoriji došla do bronze.Druge dve članice ekipe su bile:Stevanović Andjela i Jovanović Ana.

Seniorska ekipa Škepa osvojila je ekipnu srebrnu medalju u sastavu:Srđan Simović,Predrag Simović i Ilija Novović.Srđan Simović je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio treće mesto I bronzanu medalju.

U konkurenciji juniora,osvojena je još jedna medalja.Ilija Novović je osvoio drugo mesto I srebrnu medalju.

Predsednik Streljačkog kluba Partizan Andrea Arsović, višestruka dobitnica nagrade za najbolju sportistkinju Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, je u ime domaćina pozdravila učesnike. Arsovićeva se zahvalila sponzoru kluba  i ostalima koji su pomogli crno-belima da organizuju šampionat među kojima je visoko mesto zauzela družina Škepa.

Streljački klub Partizan je streljačkoj družini „Dragan Jevtić Škepo“ uputio poziv za pomoć u organizaciji prvenstva imajući u vidu iskustvo u organizaciji takmičenja stečeno predhodnih godina kao I neophodne opreme.

Iz streljačke družine „Dragan Jeftić Škepo“ ističu da  podrška loklane samouprave poslednjih godina, značajno doprinosi postignutim rezultatima. Podsećamo, milanovački klub je pre godinu dana od opštine dobio elektronsku metu vrednosti 400.000 dinara.

REZULTATI ČLANOVA DRUŽINE

Serijska vazdušna puška

Pioniri:2 mesto

Pojedinačno:4.David Aćimović,8.Stefan Agović ,19.Bogdan Marijanović,109.Ognjen Maletković

Pionirke:4 mesto

Pojedinačno:4.Mia Simić,14.Nikolina Tomašević,25.Anđelija Stevanović,28.Una Minić

Juniori Pojedinačno:2.Ilija novović,6.Jovan Maksimović

Junioirke:1 mesto

Pojedinačno:1.Emilija Ponjavić,11.Anđela Stevanović,15.Ana Jovanović

Seniori:2 mesto

Pojedinačno:3.Srđan Simović,10.Predrag Simović,22.Ilija Novović,54.Vladimir Malić,56.Petar Božović

Seniorke:1 mesto

Pojedinačno:3.Emilija Ponjavić,4.Anđela Stevanović,7.Ana Jovanović

Vazdušni pištolj

Pioniri:4 mesto

Pojedinačno:8.Marko Žižović,23.Stefan Drinjaković,28.Stefan Agović

Pionirke:1 mesto

Pojedinačno:2.Eleonora Radulović,6.Iva Minić,7.Marta Novović

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *