Prvi kontrolni test za jednog pacijenta negativan

U Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu nalazi se 6 pacijenata verifikovanih na virus Covid 19.

– Za jednog pacijenta je sinoć stigao negativan kontrolni nalaz, danas će biti urađen drugi uzastopni i ukoliko bude negativan pacijent će biti otpušten kući uz obaveznu samoizolaciju od 14 dana – rekao je danas dr Predrag Šutić, vd direktora Opšte bolnice i dodao – za još tri lica danas će biti urađeni prvi kontrolni testovi, jer su duže od 7 dana dobrog opšteg stanja.

Juče je primljen još jedan pacijent koji je dolazio u Prijemnu ambulantu predhodnog dana, i tada je pregledan, urađena je labaratorija. Već sutradan je pacijent ponovo došao, urađeni su nalazi i stanje je drastično promenjeno što je i specifičnost ovog virusa, da se  promene se dešavaju u par sati.- istakao je dr Šutić.

Povećan broj pacijenata u Prijemnoj ambulanti

Prijemna ambulatna u Gornjem Milanovcu je juče zabeležila 20 pacijenata, za dvoje je urađena labaratorija, snimanje pluća i uzeta su dva brisa. Jedno lice je hospitalizovano. Nije bilo novih mera kućne izolacije. Predhodnih dana uzeto je oko 30 briseva a predhodnog dana dostavljeno je Zavodu za javno zdravlje 13 na analizu, dva su pozitivna na Covid 19.  Jedno lice je iz Prijemne ambulante je hospitalizovano.

foto: dr Aleksandar Čivović, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu

– Oba lica su ostavila liste kontakata. Lice za koje je uzorak uzet u Prijemnoj ambulanti radilo je do početka aprila, koristilo je lična zaštitna sredstva na poslu – rekao je dr Aleksandar Čivović, vd direktora Opšte bolnice i član Štaba za vanredne situacije. Ovo  lice je u par navrata koristilo taksi prevoz a određene osobe sa liste kontakata imaju tegobe koje sad mogu da  se dovedu u vezu sa korona virusom. Tokom dana će svi biti kontaktirani i ako postoji potreba svima će biti određeni brisevi. Dalje ćemo postupati sa algoritmima koji su nam dostavljeni , ukoliko se potvrdi prisustvo virusa, takva lica ne mogu biti kod kuće već moraju biti smeštena ili u bolnicu ili u neki od kolektivnih smeštaja za lica sa lakšom kliničkom slikom – zaključio je dr Čivović.

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *