Prvi poraz milanovčkih odbojkaša na svom parketu

Drugi poraz, prvi na domaćem terenu, doživeli su odbojkaši OK „Metalac-Takovo“ u okviru 5. kola, Prve lige Srbije. Maksimalnim rezultatom 0-3, savladala ih je hrabra i razigrana ekipa gostiju iz grada na Dunavu, OK „Smederevo-Carine“. Po setovima, rezultati su bili sledeći: 23:25 / 25:27 / 23:25.

ok metalac takovo
Foto: GM Press

Iako rezultat gledan sa strane, govori da su sva tri seta rešena takoreći na jednu loptu, ne sme a da se ne istakne da su pobedu gosti apsolutno zaslužili. Jednostavno, vrlo bledo, malokrvno izdanje domaćih igrača nije ni moglo doneti ništa više od časnog poraza. Bilo je tu i par krupnih sudijskih grešaka. Posebno se tu treba osvrnuti na drugi set i jednu neverovatnu grešku sudijskog para i to u momentima kada se lomio set. Ostaje samo da se razmišlja, po sistemu šta bi bilo, kad bi bilo, da je donesena ispravna odluka.

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović, Foto: GM Press

„Apsolutno, to što su sudije napravile par grešaka, moglo je i bez toga da bude na strani protivnika, nema tu zbora. Odigrali smo poprilično lošu utakmicu, sa previše grešaka i protivnik je, bez reči, zasluženo pobedio. Sve čestitke ekipi Smederevo-Carine na odlično pripremljenoj i odigranoj utakmici. Apsolutno se slažem sa vašom konstatacijom, večeras ni koncentracija, ni želja, ni motiv nisu bili na našoj strani. Igra bez energije, jednostavno kao da smo stajali u terenu i čekali da protivnik pogreši ili nam pokloni neki poen. Rival je uistinu bio bolji večeras i tu nema šta više da se kaže. Loše smo, pre svega energetski, ušli u meč i to se na kraju vratilo rezultatom 3–0 za ekipu Smederevo-Carine“, realan i samokritičan je bio trener domaćih, Miloš Ignjatović.

ok metalac takovo
Foto: GM Press

Gledano sa statističke strane, dva detalja su ponajviše uticala na konačan ishod meča. Blok Smederevaca je bio savršen, naspram možda 3-4 uspešna Milanovčana. Drugi detalj je servis. Gosti su taj segment igre odrađivali besprekorno, sa svega par grešaka, a momci u žutim dresovima su ih napravili bezbroj, a sve su to direktno poklonjeni poeni, a ne zasluženi kvalitetom igre.

Radovan Gavrilović
Radovan Gavrilović, Foto: GM Press

„Iskreno govoreći, kao što ste sami rekli, bilo je dosta sudijskih grešaka i to u ključnim momentima, što ne bi smelo da se dešava na ovom nivou takmičenja. Ali opet ne možemo samo na to da se vadimo, nego da priznamo da je protivnik danas bio bolji. Mislim da smo ušli hladno, bez neke energije u prvi set i to nas je generalno kasnije koštalo cele utakmice. Iz prostog razloga, jer smo dali prostor rivalu da se razigra, a mi nismo uspevali da se vratimo u neki naš ritam. Ova ekipa Smedereva, već 16 godina igra ovaj rang takmičenja, a mi imamo tri igrača u prvoj  postavi koji su prvi put u situaciji da igraju ovako ozbiljan nivo odbojke. Neiskustvo u bitnim momentima bilo je ključno danas. Ali ne možemo da se vadimo, moramo da izvučemo pouke, da sagledamo gde smo najviše grešili, šta su nam bile slabe karike, da ne bi dozvolili da se to ponovi u narednom meču“, kao i uvek, iskren je bio najbolji igrač, kapiten i pravi vođa ove ekipe OK “Metalac-Takovo”, Radovan Gavrilović.

ok metalac takovo
Foto: GM Press

Posle svega, sada je najbitnije da domaći igrači sagledaju i analiziraju greške pre sledećeg meča, a da poseduju kvalitet, to je i onim najpovršnijim poznavaocima odbojkaške igre, sasvim jasno.

„Iskreno, žao mi je najviše zbog publike, koja iz kola u kolo dolazi u sve većem broju. I pre svega, želim Vama da se zahvalim što ste svaki meč ovde. Po prvi put Milanovac ima ozbiljne novinare koji rade svoj posao kako treba“, bile su pohvalne reči koje nam svakako prijaju, znajući da ih je izgovorio, svakako jedan od ponajboljih odbojkaša iz našeg grada u njegovoj novijoj istoriji, Radovan Gavrilović.

Naredno, 6. kolo, donosi ozbiljno iskušenje odbojkašima iz našeg grada. Putuju u Ljig, na noge OK „Spartak“,  direktnom konkurentu za najviši plasman.

Ognjen Vranić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *