Prvi zvaničan nastup za SU „Feniks“ iz Gornjeg Milanovca

Sportsko udruženje Feniks polako, ali sigurno, napreduje iz dana u dan i izrasta u sve ozbiljniji streličarski klub u našoj zemlji. Potvrda kvalitetnog i predanog rada trenera i osnivača udruženja Koste Marinkovića i njegovih polaznika stigla je proteklog vikenda kada su po prvi put nastupili na jednom zvaničnom takmičenju u organizaciji Streličarskog Saveza Srbije.

Naime, u Nišu je tokom subote i nedelje organizovano vrlo ozbiljno takmičenje na kome je učešće uzelo čak 97 takmičara iz streličarskih klubova širom naše zemlje. Tim iz našeg grada nastupio je sa dva streličara, Aleksandrom i Strahinjom Mijatovićem, u kategoriji seniora, a nadmetali su se u disciplini tzv. goli luk ( Bare Bow ) .

Sama disciplina podrazumeva metno gađanje u zatvorenom prostoru i jedino je kao takvo koje se organizuje u zimskoj sezoni, a sama meta se gađa sa udaljenosti od 18 metara.

Konkurencija u Nišu je bila izuzetno jaka, o čemu svedoči i sam broj učesnika, ali i prisustvo pojedinih takmičara koji poseduju izuzetno iskustvo u učešću na ovakvim i sličnim takmičenjima. Mladi streličari iz Gornjeg Milanovca nisu uspeli da osvoje neku od medalja, ali su svakako uspeli da naprave iskorak u svojim karijerama, steknu jednu novo, izuzetno značajno iskustvo, upoznaju nove kolege i samo još više razviju svoju želju za napretkom koji će im u skorijoj budućnosti sasvim sigurno pomoći da ostvare zavidne rezultate.

Treneru Marinkoviću i njegovim polaznicima ostaje da vredno treniraju i čekaju početak letnje sezone koji je zakazan za mesec april. Tada imaju u planu učešće na brojnim nadmetanjima na otvorenom, između ostalih:

– Target – 50m i 70m

– Field – 10m i 60m

– 3D – od 5 do 35m ( Gađanje maketa životinja u prirodnoj veličini)

Nama ostaje da im poželimo da zadrže vedar duh i želju za treniranjem i napretkom, pa da se vrlo uskoro sa nekog nadmetanja vrate sa nekim od odličja.

GM PRESS

Tags:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *