Prvo veče Festivala ispunilo očekivanja

Prvo veče 13. Srpskog festivala svetske muzike proteklo je u odličnoj  atmosferi u prisustvu mnogobrojnih Milanovčana. Organizatori su dokazali da su spremni da i za kratko vreme organizuju dobar provod i ispune očekivanja sugrađana.

Zvuci trube Dejana Petrovića i Big benda uz najveće hitove domaće i strane muzike naišli su na oduševljenje publike koja je aplauzom nagradila svaku melodiju.

A kako to obično biva u Šumadiji, kada se dobra muzika i raspoloženje ujedine, onda ne izostane ni kolo.

FOTO/GM PRESS

FOTO/GM PRESS

FOTO/GM PRESS

Tokom prve večeri Festivala, Milanovčane je pozdravio i jedan od najpoznatijih violinista Branko Ristić. Njegov nastup najavio je Sabor violinista Srbije koji će biti održan 20.,21. i 22. avgusta u Pranjanima.

FOTO/GM PRESS

U svakom slučaju, izgleda da je Milanovčanima nedostajalo druženje na Trgu kneza Mihaila kao i pozitivne vibracije koje svake godine organizatori Srpskog festivala daruju svojim sugrađanima.

Druženje u okviru 13. Festivala nastavlja se sutra od 18 sati, kada je predviđen Sportski program za mališane. Od 20 do 21h muzikom na Trgu kneza Mihaila  prisutne će zabavljati Džengi i prijatelji. Već od 21 sat organizatori najavljuju zvuke tradicionalne muzike i pesama. Nastupiće  Svetski muzicki centar, KUD Šumadija i Izvorna pevačka grupa Crnućanka.

Nakon nastupa na gradskom Trgu, Džengi i prijatelji će u nedelju od 22 sata dobar muzički program nastaviti u Konobi.
Tokom trajanja Festivala, posetioci imaju priliku da učestvuju u humanitarnoj pomoći za malenu Srnu Dragojević iz Gornjeg Milanovca, koja boluje od mijelodisplastičnog sindroma (grupa povezanih poremećaja koštane srži) i za čije lečenje u inostranstvu je potrebno obezbediti oko 260.000 evra.
GM PRESS

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *