Radovi u OŠ „Momčilo Nastasijević“ privode se kraju

Rekonstrukcija Osnovne škole “Momčilo Nastasijević“ ulazi u završnu fazu. Radovi su počeli sredinom februara ove godine i izvodi ih građevinska firma „Jugogradnja“ iz Beograda. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima i Vlada Srbije obezbedili su nešto više od 200 miliona dinara za potpunu rekonstrukciju škole. Učenici prvog i drugog razreda raspoređeni su u kasarni Vojvoda Radomir Putnik, đaci trećeg i četvrtog u ETŠ „Knjaz Miloš“, dok su stariji razredi preseljeni u Osnovnu školu „Sveti Sava“.

Prema rečima direktorke škole Dragane Nikitović, ovi radovi su od velikog značaja za đake i sve zaposlene, jer će biti prijatna atmosfera i lepši ambijent u samom prostoru. Dodaje i da će nastava biti organizovana u jednoj smeni, a učenicima će u popodnevnim satima biti ponuđene dodatne aktivnosti u kojima će moći da razvijaju svoje talente.

dragana nikitovic
Dragana Nikitović, Foto: GM Press

Ono što je veoma značajno da se istakne, u potkrovlju  škole dobijena su dva kabineta informatike, a biće opremljena savremenim nastavnim sredstvima. U prostoru škole biće opremljena i kuhinja koju će koristiti učenici, kao i Predškolska ustanova „Sunce“, a u narednom periodu u planu je da mogućnost korišćenja ishrane iz te kuhinje bude usmerena i na učenike drugih osnovnih škola. Ono što će svakako obradovati đake jeste i nov prostor za muzičku školu.

branislava cekic
Branislava Cekić, Foto: GM Press

Prema rečima Branislave Cekić, pomoćnice šefa gradilišta, radovi teku planiranom dinamikom, a završetak se očekuje sredinom decembra. Radi se na unutrašnjim završnim radovima, kao i parternom uređenju ispred škole.

Učenici osnovne škole „Momčilo Nastasijević“ će se vrlo brzo vratiti u svoje školske klupe i krenuti u nove radne pobede u potpuno novom rekonstruisanom prostoru.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *