Razgovor o startapima i još jedna u nizu radionica za decu

Sutra, 5. septembra, u prostorijama Impuls Centra u Gornjem Milanovcu govoriće se o startapima. Pored toga održaće se i radionica App inventor za decu petog, šestog, sedmog i osmog razreda osnovne škole sa početkom od 18 sati.

Nakon priča o frilenserima i preduzetništvu, ovoga puta u Impuls Centru glavna tema biće startapi. O tome šta su startapi, zašto se o njima toliko priča i šta razlikuje startap od ostalih poslovnih poduhvata govoriće predstavnici nekih od najuspešnijih startapa sa domaće scene (Strawberry Energy,  Yolobook), koji će predstaviti čime se bave, kako su se razvijali, usavršavali i učili iz neuspeha. Razgovor će voditi Miloš Matić, iz investicionog fonda ICT Hub Venture, koji će posetiocima preneti šta investitori traže kod startapa. Sagovornici će biti predstavnk startapa Strawberry Energy Milan Bosnić i Tijana Stamenković, PR menadžer i suosnivač startapa Yolobook.

Na besplatnoj dvočasovnoj radionici za decu App Inventor polaznici će se kroz praktičan rad upoznati sa ovom platformom i napraviti svoju prvu aplikaciju za mobilni telefon. Nakon završene radionice, deca će moći da nastave da rade na svojim projektima od kuće. Broj mesta je ograničen. Ovaj projekat organizuje Udruženje BEUM iz Beograda u sastavu Impuls centra kroz projekat Digitalni zamak. Projekat Digitalni zamak je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *