Rekonstrukcija 30 lokalnih i nekategorisanih puteva u 2021. godini

Prošla godina je bila rekordna po pitanju ulaganja u putnu infastrukturu na području gornjomilanovačke opšine.  Prema najavama plan za 2021. je još ambiciozniji.

U 2021. Godini planirana je rekonstrukcija i asfaltiranje ukupno 30 putnih pravaca na seoskom području godnjomilanovačke opštine, kako lokalnih tako i nekategorisanih puteva. Javne nabavke su u toku i očekuje se da do kraja maja budu izabrani izvođači, kako bi radovi počeli tokom leta i bili završeni pre kišnih dana. Rebalansom budžeta opštine Gornji Milanovac biće opredeljena i sredstva za pojedine ulice u gradu.

-U narednom periodu kompletna kolovozna konstrukcija ulice Jovanke Radaković od „Plavog mosta“ do Dragiše Nikolića,  biće zamenjena jer je u izuzetno lošem stanju. U ovoj godini mora biti urađena i ulica Vuka Karadžića, jer je jedna od gradskih ulica koja je trenutno u najlošijem stanju. Kada je u pitanju Železnička ulica, neophodno je da pre rekosntrukcije prođe podzemna infastruktura, odnosno cevi za toplovod od nove kotlarnice ( koja će biti izgrađena na potezu gde je sada JP za izgradnju) do postojećih kotlarnica u Železničkoj ulici – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Kovačević je istakao da je jako zadovoljan realizovanim radovima tokom prošle godine, i najavljuje da će tokom 2021. Značajno veća sredstva biti uložena u putnu infastrukturu kako na gardskom tako i na seoskom području.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *