Rekonstrukcija objekta za decu i mlade sa smetnjama u razvoju završava se krajem maja

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević obišao je danas radove na rekonstrukciji objekta namenjenog deci i mladima sa smetnjama u razvoju.

Uspešnom realizacijom projekta „Reforma poreza na imovinu“ ,Opština Gornji Milanovac zauzela je 2019.godine drugo mesto, među pet najušpešnijih opština u Srbiji. Program koji je sproveden u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade RS, Ministrastvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština,podržala je Vlada Švajcarske, izdvojivši iz nagradnog fonda sredstva za ulaganje u projekte razvojnog karaktera.Odlukom Opštine Gornji Milanovac , u kojoj su učestvovali i građani, nagrada od 300 000,00 franaka, ili 32 273 580,00 dinara, raspoređena je za obnovu objekta za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

-Radovi su u punom jeku, novina je da će se raditi i deo parternog uređenja koji nije bio planiran prvobitnim projektom.Dimamika je malo sporija od očekivane,ali danas smo sa izvođačem postigli dogovor o povećanju broja radnika na gradilištu kako bismo završetak radova mogli očekivati krajem meseca.Deca će imati potpunu udobnost-zasebne toalete predviđene za lica sa invaliditetom,igraonicu, učionice, senzorne sobe i sve što je potrebno za njihovu edukaciju. Završetak projekta će kompletirati obnovu takozvane Brusničke škole i, osim zadovoljstvu dece, doprineće i ulepšanju grada-rekao je Kovačevič.

Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac

U toku je postavljanje zidnih panela, izrada krovne konstrukcije, uređenje terena i postavljanje instalacija.Novi montažni objekat zadovoljiće sve standarde gradnje, energetske efikasnosti , protivpožarne zaštite,kao i zahteve osoba sa smetnjama u razvoju. Pored izgradnje mokrog čvora i proširenja samog objekta za oko 130 kvadrata i uređenje dvorišta će biti         prilagođeno deci i mladima sa invaliditetom. Postavljanje podizne platforme olakšaće im silazak na sportski teren.

Izvođači radova su preduzeća “Es Energo Servis“ DOO i „Almaks“ DOO iz Beograda, a završetak je planiran za 31.maj.

KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *