Reparacijom dva kamiona JKP Gornji Milanovac unapredilo vozni park

JKP Gornji Milanovac nedavno je izvršilo reparaciju dva kamiona smećara, čime im je povećan kapacitet i produžen radni vek. Ukupna vrednost investicije  je 10 miliona od čega je polovinu opredelilo JKP dok je preostalih 5 miliona izdvojeno iz opštinskog budžeta.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji  MIlanovac posetio je danas Komunalno  i rekao da lokalna samouprava, osim kroz redovna sredstva, i kroz određene subvencije pomaže rad ovog preduzeća , pa su tako  izdvojena i sredstva za prepravku i popravku kamiona.

-JKP sada raspolaže sa devet kamiona angažovanih na odvoženju smeća i u razgovoru sa direktorom saznao sam da je to u ovom trenutku dovoljno kao i da je moguće na adekvatan način odgovoriti svim zadacima. U nekom narednom petogodišnjem planu naći će se i nabavka jednog novog kamiona ali moram da pohvalim JKP i direktora da na domaćinski način gazduju preduzećem jer  pokušavaju da na svaki način uz minimum sredstava svoj vozni park dovedu do savršenstva –rekao je  Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

FOTO/Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Kovačević kaže da će lokalna samouprava kroz rebalans budžeta odobriti dodatna sredstva Komunalnom preduzeću za odnošenje smeća, a najavljuje i subvencije za sledeću godinu koje će doprineti da vozni park JKP bude doveden na najviši mogući nivo.

-Ova dva vozila su 2006. godište a dobijena su iz donacije Norveške ambasade.  Do sada je jedan kamion bio van upotrebe ali sada zahvaljujući reparaciji dobili smo novi prostor od 22 kubika, koji osim mogućnosti da isprazni kantu od 120 litara, kontejner od jednog kubika može da isprazni i velike kontejnere od 5 i 7 kubika. Drugi kamion je u upotrebi od 2007. godine, pa je vremenom  došlo do amortizacije. Nakon reparacije dobili smo funkcionalno vozilo vozilo u potpunosti prilagođeno svojoj nameni. Veoma sam zahvalan lokalnoj samoupravi i predsedniku koji svake godine ulažu značajna sredstva da bi sve funkcionisalo dobro – istakao je Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac. Lazić je istakao da se reparacijom uštedelo gotovo 25 miliona jer bi dva nova kamiona koštala čak 35 miliona dinara.

FOTO/Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac

Predsednik opštine je tokom današnje posete preduzeću rekao da smatra da su građani zadovoljni radom Komunalnog i doprinosom koji pruža kada je u pitanju očuvanje ekologije na području opštine. On je istakao da je Gornji Milanovac jedna od malobrojnih opština koja raspolaže sanitarnom deponijom sa svim važećim dozvolama Ministartva, a da će lokalna samouprava I JKP pokušati da u narednom periodu poboljšaju rad same deponije a to znači da se prikupi veća količina selektovanog otpada, kako bi se veći deo reciklirao a manji odlagao na deponiju, čime će I sama životna sredina biti zaštićena.

GM PRESS/M.Milićević

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *