Republika Srbija u Gornji Milanovac do sada uložila 3 milijarde dinara

U Gornji Milanovac je tokom predhodne tri i po godine uloženo oko 3 milijarde dinara direktnih investicija od strane Vlade Republike Srbije. Kao jedan od najvećih projekata izdvaja se rekonstrukcija Opšte bolnice koje finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Za ovaj projekat opredeljeno je milijardu i 500 miliona dinara – rekao je za GM Press Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i dodao da se radovi na prvoj fazi rekonstrukcije privode kraju. U narednom periodu očekuje se raspisivanje tendera za drugu fazu radova koja podrazumeva kompletno unutrašnje uređenje bolnice.

– Za otprilike godinu dana imaćemo kompletno rekunstruisanu zgradu sa novim dograđenim kapacitetima, što znači da ćemo imati oko 13.000 kvadratnih metara potpuno uređene  i nove Opšte bolince u Gornjem Milanovcu – istakao je Kovačević.

Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu će osim novog izgleda, u narednom periodu dobiti i savremene aparate, među kojima je najznačajniji skener. U svakodnevni rad milanovačkih doktora biće uvedeni novi zahvati od kojih se neki već i sada primenjuju na hirurškom odeljenju.

4 Komentara

 1. Ivana
  23 avgusta, 2019 - 9:36 am

  To je mnogo vise nego sto je godisnji budzet opstine! Mogu da kritikuju koliko hoce, samo ta cinjenica kaze da se u Milanovcu zadnje tri godine radi i unapredjuje mnogo!

  Reply
 2. Milica
  23 avgusta, 2019 - 10:24 am

  Zahvaljujući opštinskom rukovodstvu naša opština ima odličnu saradnju sa republičkim organima, što se vidi i po broju investicija.

  Reply
 3. Ayoo
  23 avgusta, 2019 - 11:15 am

  Sjajna vest za sve gradjane ove prelepe opstine. Niko ne moze da porekne da se dosta uradilo i da se radi

  Reply
 4. Dragana
  23 avgusta, 2019 - 1:25 pm

  Napredak se vidi.
  Pocevsi od rekonstrukcije bolnice, puteva. Samo napred.
  Neka nam grad bude sto lepsi i razvijeniji.

  Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *