Nagrada za Ivu Ponjavić na konkursu „Holokaust-kultura sećanja“

Onlajn događaj  „Obrazovni čas“ povodom završetka konkursa „ Holokaust – kultura sećanja“, organizovan je u petak, 23. aprila.

Tokom „ Obrazovnog časa“ učesnici konkursa su imali priliku da razgovaraju sa gospodinom Aleksandrom Ajzinbergom koji je preživeo Holokaust. U razgovoru su učestvovali i učenici sedmog i osmog razreda OŠ „Desanka Maksimović“. Nakon ovog onlajn susreta, predstavljeni su najbolji radovi u svim kategorijama, kao i njihovi autori. Pozivu da učestvuju u konkursu odazvalo se 17 osnovnih i srednjih škola iz 13 gradova sa ukupno 80 radova, od kojih je 24 bilo u sekciji literarnih, 40 likovnih i 16 u sekciji multimedijalnih radova.

U kategoriji literarnih radova treće mesto osvojio je rad  „Nada poslednja umire“, učenice Ive Ponjavić, OŠ „Desanka Maksimović“ , Gornji Milanovac (sada učenice prve godine Ekonomske škole).

Konkurs „Holokaust – kultura sećanja“ deo je projekta „Znanje = tolerancija“, koji realizuje nevladina, obrazovna organizacija Haver Srbija koja promoviše raznoliko i inkluzivno društvo u Srbiji. Projekat su omogućili: Ambasada Sjedinjenih Država u Srbiji, Savez jevrejskih opština Srbije i Holandsko – jevrejski humanitarni fond.

 

GM PRESS

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *