RHMZ upozorava na visoku temperaturu, na snazi narandžasti i žuti meteo-alarm

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas na području Srbije biti veoma toplo, s temperaturama oko 35 stepeni. Na snazi žuti i narandžasti meteo-alarm.

Narandžasti meteo alarm, koji označava opasno vreme, na snazi je u Banatu, Sremu, zapadnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Žuti meteo alarm, koji označava potencijalno opasno vreme, upaljen je za Beograd, Šumadiju i Pomoravlje.

Prema upozorenju, treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

U nedelju sunčano i veoma toplo. Vetar slab, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 15 do 22, najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

U ponedeljak sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, južni ijugoistočni. Najniža temperatura od 15 do 23, najviša dnevna od 35 do 37 stepeni.

U utorak na severu i zapadu osveženje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a na jugu i istoku zemlje veći deo dana će se zadržati pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar u skretanju na severozapadni i u pojačanju.

Najniža temperatura od 16 do 24, najviša dnevna od 29 na severozapadu do 37 stepeni na jugoistoku Srbije. Uveče i u toku noći naoblačenje sa severozapada će se proširiti na sve krajeve.

RTS/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *