RHMZ:Do utorka česta kiša i grmljavina, lokalno nepogode

Do utorka, 20. jula, zadržaće se nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.

Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, pojacanim vetrom i velikom kolicinom padavina, saopštio je Republički hidrometeorolški zavod.

U Srbiji sutra umereno do potpuno oblacno, mestimicno s kisom, pljuskovima i grmljavinom. Sredinom dana, posle podne i uvece ocekuje se lokalna pojava nepogoda sa jakim pljuskom, velikom kolicinom padavina, gradom i pojacanim vetrom u zoni pljuska.

Vetar slab i umeren, severni i severoistocni, uvece u skretanju na severozapadni i zapadni. Najniza temperatura od 17 do 22 C, najvisa dnevna od 25 do 29 C, na istoku malo toplije, do 32 C.

U Beogradu umereno do potpuno oblacno, mestimicno s kisom, a od sredine dana i sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severoistocni, uvece u skretanju na severozapadni i zapadni.

Najniza temperatura oko 20 C, najvisa dnevna oko 27 C.

Izgledi vremena za sedam dana, do 26. jula:

U utorak promenljivo oblacno mestimicno s kisom, pljuskovima i grmljavinom, ponegde se ocekuje i veca kolicina padavina.

Pre podne na severu, a sredinom dana, posle podne i uvece i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Od srede pretezno suncano, posle podne ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Temperatura oko prosecnih vrednosti, krajem sedmice u porastu.

Tanjug/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *