Ribolovci i „čuvari prirode“

Gornjomilanovački ribolovci su vlasnici oko 70 kampova na Gružanskom jezeru. Neki od njih  iskoristili su lepo vreme tokom praznika za druženje, ali i za radnu akciju u toku koje su obezbedili prilaz svojim kućicama kako bi spremno dočekali predstojeću ribolovačku sezonu.

Slika koju smo zatekli na Gružanskom jezeru osvežena je dobrim raspoloženjem obožavalaca pecanja u prijatnoj atmosferi pored  mirne vode, ali i utiskom da ribolovci svoju ljubav prema prirodi pokazuju negovanjem ekološke svesti i radom na očuvanju prirodne sredine.

-Zahvaljujući našem drugu, Dragiši Pavloviću i Peđi Petroviću,nasuli smo nekih 300,400 metara puta da možemo da priđemo svojim prikolicama, da pecamo ribu, ali i da sačuvamo travu i zelenilo, pošto smo mi i čuvari prirode, ne samo ribolovci. Mogu  da se pohvalim da odlično održavamo i celu obalu, tako da se ovde ne može naći ni papir, ni flaša, niti bilo kakvo drugo smeće, jer smo svi ujedno i ekolozi-kaže Dragan Zarić, ribolovac iz Gornjeg Milanovca.

Dragan Zarić, ribolovac iz Gornjeg Milanovca

Gružansko jezero je jedna od najpoznatijih ribolovnih destinacija gde, pored Milanovčana, rado zabace štap i ribolovci iz Čačka, Knića, Kragujevca, Kraljeva.

Trenutno se na jezeru peca smuđ, deverika, babuška, a prava ribolovačka sezona počinje 1.juna kada će biti dozvoljeno pecanje soma i šarana. Uspešna akcija ribolovaca obezbediće potpun užitak u omiljenoj rekreaciji, pa će,pored boravka na čistom vazduhu, posetioci uživati i u  urednom zelenom okruženju.

GM Press/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *