Rio Tinto: Ne vršimo nikakva istraživanja litijuma na teritoriji Gornjeg Milanovca

 

Kompanija Rio Tinto oglasila se saopštenjem za javnost u vezi sa, kako navode, protestima održanim nedavno na Rudniku, u Pranjanima i u Koštunićima, i u vezi sa najavama da će se i u opštini Gornji Milanovac raspravljati o istraživanjima litijuma.

Rio Sava Exploration/Rio Tinto ne vrši nikakva istraživanja na području opštine Gornji Milanovac, niti ima ikakve veze sa takvim eventualnim istraživanjima.

Kompanija Rio Sava je u fazi studije izvodljivosti samo jednog projekta u Republici Srbiji, a to je projekat “Jadar“ u blizini Loznice.

Kao multinacionalna kompanija čijim se akcijama trguje na berzama u Londonu (Rio Tinto PLC – RIO.L), u Australiji (Rio Tinto Limited – RIO.AX) i u Njujorku (Rio Tinto plc ADRs – RIO.N) Rio Tinto je u obavezi da sve svoje projekte, bez obzira na to u kom delu sveta se projekat sprovodi, objavi na svojoj Internet stranici.

Jedini projekat koji Rio Tinto sprovodi u Republici Srbiji je projekat Jadar u blizini Loznice.

Mi smo međunarodna kompanija koja svoje poslovanje obavlja u preko 35 zemalja. Veoma nam je stalo da javnost i sve zainteresovane strane raspolažu tačnim informacijama o kompaniji i projektu “Jadar“, navodi se u saopštenju ove kompanije.

 

Rio Tinto/GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *