Rudnik dobija vizitorski centar

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević danas je potpisao ugovor sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem za dodelu sredstava za projekat „Vizitorski centar Rudnik – centar razvoja turizma rudničkog kraja“. Ministarstvo trgovine, turzima i telekomunikacija opredelilo je sredstva u iznosu od 10 miliona dinara za planiranu izgradnju vizitorskog centra. Ove godine finansira se prva faza izgradnje Centra.

Vizitorski centar Rudnik zamišljen je kao višenamenski – informativni, ugostiteljski, trgovinsko-poslovni objekat. Bio bi središte okupljanja i povezivanja pojedinačnih inicijativa i organizacije i prodaje tura i paketa različitih aktivnosti (šetnje, planinarenje, biciklizam, najam ili kupovina opreme za aktivnosti).

Takođe, unapredila bi se infrastruktura područja i dobili bi se smeštajni kapaciteti koji odgovaraju i zahtevnijim turistima. Pored smeštajnih kapaciteta, vizitorski centar će na  raspolaganju imati i multifunkcionalnu salu koja se može izdavati u zakup za različite vrste događaja (kongresni turizam, organizacija seminara, obuka, konferencija…).

U sklopu objekta planira se i suvenirnica, gde će biti izlagani i prodavani autentični proizvodi rudničkog kraja, kao i poslovno-ugostiteljski objekat (podrum pića ili restoran). Vizitorski centar Rudnik na više načina doprineo bi razvoju ne samo turizma u rudničkom kraju, već celokupnom razvoju lokalnog područja, povezujući različite delatnosti i potencijale ovog kraja.

PR Služba kabineta predsednika opštine / GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *