Ružica i Petar osvajači državnog kupa

U Mladenovcu je tokom vikenda u organizaciji Karate federacije Srbije održan Kup Srbije u karate za poletarce, pionire I nade. U subotu je takmičenje održano u katama, a u nedelju u borbama, a posle velikog uspeha ostvarenog na regionalnom kupu, mladi karatisti karate kluba “Milanovac” učestvovali su I na finalnom takmičenju Kupa Srbije, gde su ostvarili odličan rezultat. “Milanovčani” su nastupili sa 10 plasiranih takmičara u 12 kategorija I osvojili ukupno 7 medalja i to 3 zlatne, 1 srebnu, i 3 bronzane.

Najuspešniji takmičari I osvajači državnog kupa su Ružica Petrović, koja je osvojila zlatnu medalju u katama u konkurenciji poletarki 2012. godište u apsolutnoj kategoriji i Petar Petrović, koji je osvojio zlato u katama u konkurenciji pionira 2011. godište u apsolutnoj kategoriji, kao i u borbama u konkurenciji pionira 2011. godište u kategoriji -30 kg. Oni su posle sjajnih nastupa I ubedljivih pobeda ponovo zablistali I ponovili uspeh sa Prvenstva Srbije, postavši još jednom najbolji u svojimkategorijama.

FOTO/KK“Milanovac“

Srebrnu medalju osvojila je Ana Zarić u katama, u kategoriji Pionirke 2011. godište D klasa. Ona je posle tri pobede imala odličan nastup u finalu I zamalo ostala bez najsjajnijeg odličja.

Bronzane medalje osvojili su takmičari u katama i to Ognjen Vesović I Vuk Vasović u kategorijiPoletarci 2012. godište E klasa I AndrijaTešić u kategoriji Muške nade 2008. godište D klasa.

FOTO/KK“Milanovac“

Odlične nastupe su imalii Lazar Lazarević, Sunčica Milinkovići tim poletaraca, u katama, kao I Miloš Dabižljević I Bogdan Strugarević, u borbama, koji nisu imali dovoljno sportske sreće da ovog puta stignu do medalje.

FOTO/KK“Milanovac“

Konkurencija I kvalitet takmičenja opravdao je epitet jednog od dva najjača takmičenja u godini. Učestvovalo je preko 100 klubova sa najboljim plasiranim takmičarima. Ukupan bilans je mogao biti još bolji uz malo više sportske sreće, jer je u tri meča za medalju u katama rezultat bio 2:1, dok je u borbama Dabižljević u četvrtfinalu vodio do samog kraja meča protiv prvaka u toj kategoriji.

FOTO/KK“Milanovac“

Bez obzira na to iz KK “Milanovac” poručuju da imaju velike razloge da budu veoma zadovoljni nastupima svih svojih takmičara.

GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *