Ružica i Petar Petrović prvaci Balkana

U Poreču, u Hrvatskoj, tokom proteklog vikenda, održano je Prvenstvo Balkana u karateu za seniore, veterane i decu do14 godina. Tokom petka, subote i nedelje na šest borilišta nadmetalo se oko 1000 najboljih takmičara iz 10 zemalja balkanskog poluostrva i to Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije, Turske, autonomne pokrajine Kosova i Metohije i Srbije.

Poziv selektora da brane boje naše zemlje dobili su i dva člana karate kluba „Milanovac“, Ružica i Petar Petrović, koji su svojim rezultatima izborili status reprezentativaca Srbije. Takođe, veliku čast od Karate federacije Srbije dobio je i trener KK „Milanovac“, Đorđe Petrović, koji je ponovo izabran u tim nacionalnih trenera reprezentacije Srbije za mlađe uzrasne kategorije i koji je dao veliki doprinos u ostvarivanju odličnih rezultata reprezentativaca naše zemlje.

Ružica je svoju zemlju predstavljala u katama, a Petar u katama i borbama. Naši mladi sugrađani ostvarili su istorijski uspeh i u Gornji Milanovac doneli tri zlatne medalje.

U petak, prvog dana takmičenja, na tatami je izašao Petar, koji se u konkurenciji dečaka 2011. godište ponovo borio za titulu šampiona Balkana u katama. On je u četiri veoma kvalitetna meča redom pobeđivao reprezentativce Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i na kraju, protiv dobro poznatog takmičara iz Bosne i Hercegovine, sa kojim je na prethodnoj Balkanijadi radio polufinalni meč, odnosi ubedljivu pobedu od 5:0 i ponovo postaje prvak Balkana u katama.

U subotu je svoj nastup imala Ružica Petrović. Ona je zablistala u konkurenciji devojčica 2012. godište, takođe, bez ijedne izgubljene zastavice, ubedljivim rezultatima 5:0 pobedivši dve najbolje takmičarke iz Bosne i Hercegovine, takmičarku iz Slovenije, da bi u „srpskom“ finalu bila bolja od svoje drugarice iz reprezentacije i na taj način osvojila titulu balkanskog šampiona.

Trećeg dana balkanskog šampionata ponovo je Petar Petrović izašao na borilište, ali ovoga puta u borbama, u konkurenciji dečaka 2011. godište u kategoriji -30 kg. On je u svom reprezentativnom debiju u borbama ostvario tri maestralne pobede bez ijednog izgubljenog poena i to nad prvakom Bosne i Hercegovine 8:0, reprezentativcem Hrvastke 3:0 i u finalnom meču nad reprezentativcem Grčke 5:0. Na taj način postao je dvostruki šampion Balkana i ujedno najuspešniji takmičar balkanskog prvenstva, što se još uvek ne pamti da je neko ostvario.

Osvajanjem tri zlatne medalje KK „Milanovac“ se našao među dva najuspešnija kluba iz Srbije na ovom takmičenju.

  • Ovo je zaista veliki, istorijski i pomalo nestvaran uspeh, koji su naši takmičari ostvarili, a koji je rezultat jednog ozbiljnog, napornog, sistemskog i posvećenog rada naših karatista. Iako smo imali određenih poteškoća da bezbrižno i neometano krenemo na put, smogli smo i poslednji atom snege da časno i dostojanstveno branimo boje svoje zemlje i na najbolji mogući način reprezentujemo naš grad i klub iz kojeg dolazimo – kaže Đorđe Petrović, trener KK „Milanovac“.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *