Ružica i Petar zlatna deca Milanovca

U organizaciji Ministarstva omladine I sporta, Ministarstva prosvete, nauke I tehnološkog razvoja, Saveza za školski sport Srbijei Karate federacijeSrbije, u nedelju je, u Beogradu, u SC “Banjica”, održano školsko prvenstvo Srbije u karateu. Na finalnom takmičenju, na koje je bilo veoma teško  plasirati se,  učestvovalo je oko 500 najboljih mladih  karatista Srbije iz 260 osnovnih I srednjihškola. U konkurencij inajboljih karatista našli su se I učenici OŠ “MomčiloNastasijević” I članovi karate kluba “Milanovac”, Ružica I PetarPetrović. Oni su posle  svojih sjajnih nastupa sa svim ubedljivim pobedama, bez I jedne izgubljene zastavice, ostvarili istorijski uspeh za naš grad kada su školska takmičenja u pitanju, osvojivši dve zlatne medalje.

FOTO/ privatna arhiva

Ružica  Petrović je osvojila zlatnu  medalju u katama u kategoriji devojčica prvog I drugog razreda osnovne škole. Ona je u žestokoj konkurenciji ostvarila četiri sjajne pobede I svojo jškoli, klubu I gradu donela zlatnu medalju.

Foto/ Ružica Petrović, privatna arhiva

Petar Petrović je zlatnu medalju osvojio, takođe, u katama, u konkurenciji dečaka trećeg I četvrtog razreda osnovneškole. On je protiv godinu dana starijih protivnika ostvario četiri maestralne pobede ubedljivim rezultatom I na taj način stigao do najvišeg mesta na pobedničkom postolju.

FOTO/Petar Petrović, privatna arhiva

Osvajanjem dve zlatne medalje, Ružica I Petar su OŠ “Momčilo Nastasijević”  doveli na prvo mesto po uspešnosti na ovom takmičenju od svih osnovnihi srednjih škola u Srbiji.

Takmičenje je održano po najvišim standardima I protiv epidemiološkim merama.

Školskom prvenstvu Srbije su prisustvovali visoki zvaničnici oba ministarstva, predsednik Karate federacijeSrbije, Slavoljub Piper, kao I predsednik saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković, koji je organizaciju I kvalitet takmičenja ocenio najvišom ocenom.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *