S.D.“Dragan Jevtić Škepo“: Emilija Ponjavić rekordom do dva zlata

Kup Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem počeo je proteklog vikenda prvim kolom u Novom Sadu, čime je startovala nova sezona domaćih takmičenja.

Nekoliko reprezentativaca propustilo je prvo kolo, ali takmičenje je bilo vrlo masovno. Najveća konkurencija bila je u takmičenju vazdušnom puškom za dame, u kome je startovalo više od 50 dama.

Juniorka Emilija Ponjavić članica streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ je bila najpreciznija vazdušnom puškom u ženskoj konkurenciji “ubivši” fantastičnih 629,8 krugova! Ovim rezultatom Emilija je pobedila u obe kategorije (juniorska i seniorska) ostavivši iza sebe Vukojević Teodoru iz kragujevačkog “Čika Mate”, seniorsku reprenzetativku Srbije, i Mariju Malić, članicu “SK Jedinstvo” iz Stare Pazove.

Rezultat od 629,8 krugova koji je Emilija “ubila” je na zadnjim održanim Olimpijskim Igrama u Tokiju rangiran na šestom mestu, što dovoljno govori koliko je naša juniorska reprenzetativka podigla formu.

Napornim i predanim radom, sa svojim trenerom Dejanom Bajkićem, ucrtala se na mapu vrhunskih strelaca Srbije. Sledeći izazov koji očekuje Emiliju je međunrodno takmičenje po kalendaru ISSF-a “Salona DC Open” koje se održava u Solinu,u Hrvatskoj a zatim sledi II kolo Kupa Srbije u Nišu.

S.D.“Dragan Jevtić Škepo“

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *