Sanacija rečnog korita u MZ Zagrađe

 

Javno preduzeće za izgradnju opštine Gornji Milanovac već 20 dana izvodi radove na sanaciji korita reke Dragobilj u MZ Zagrađe.

-Trenutno vršimo radove na sređivanju rečnog korita reke Dragobilj u dužini od tri kilometra. Cilj nam je pre svega, da reku koja se usled poplava izlila, vratimo u staro korito i da se oslobode parcele kako bi meštani mogli da ih obrađuju. U planu je i čišćenje, proširivanje i produbljivanje starog rečnog korita, kao i nadvisivanje i učvršćivanje bedema koji će zaštititi parcele od budućih poplava. Mi smo zadovoljni dinamikom radova, kao i meštani čija su imanja u poplavama tokom prethodnih godina pretrpela velike štete-rekao je Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac.

Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac Foto/GM PRESS

Obilne poplave tokom prethodnih godina, naročito 2014, napravile su velike probleme meštanima Zagrađa kada im je voda odnela čitave njive i uništila useve.

U JP za izgradnju kažu da su zadovoljni izvođenjem radova,  kao i žitelji čija će poljoprivredna imanja zahvaljujući regulisanju rečnog korita biti zaštićena od eventualnih narednih poplava i nepogoda.

Ove radove smo očekivali više od dvadeset godina. Direktor nam je izašao u susret, dolazio na teren, obilazio rečno korito i ovo je vrhunski urađeno. Poplava mi je 2014. godine odnela dve njive-kaže Milić Jevtić iz Zagrađa.

Milić Jevtić Foto/GM PRESS

Na udaru ranijih  poplava bila su brojna domaćinstva i imanja u selu Zagrađe.

-Meni je kuća pored starog rečnog korita i uvek na udaru vode i poplava. Nadam se da će se ovim radovima to ispraviti i zahvaljujem se JP za izgradnju. Od 2010. godine ovde niko nije dolazio. Voda mi je već tri puta ugrozila njivu-rekao je Milan Ilić.Milan Ilić Foto/GM PRESS

Planom i programom, JP za izgradnju opštine Gornji  Milanovac izvodiće radove najpre u kačersko -rudničkom, a zatim u  gružanskom i takovskom kraju. Ukupna vrednost ove investicije iznosi 2 miliona i 800 000 dinara.

Foto/GM PRESS

GM PRESS

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *