Sertifikati Škole intelektualnih veština dodeljeni milanovačkim osnovcima

Opština Gornji Milanovac, drugu godinu zaredom, uključila je osnovce u Projekat razvoja intelektualnih sposobnosti, shvatajući koliko je danas važno ulaganje u pamet budućih generacija. Cilj projekta je da se pokaže kako, sa relativno malim vremenskim ulaganjem, rezultati u učenju, kod učenika koji su inače okarakterisani kao nezainteresovana generacija, mogu da se udvostruče. Deca su prošla dva treninga – trening brzog čitanja i trening tehnika pamćenja, a nakon toga sprovedeno je i testiranje.

aleksandra popović
Aleksandra Popović, Foto: GM PRess

„Opština Gornji Milanovac je prepoznala potencijale naše škole i shvatila je da deca mogu, uz samo dva dana, vežbajući neke tehnike učenja, brzog čitanja i pamćenja, da savladaju sve mnogo brže, da mnogo manje uče, a više nauče i upamte. Ubrzali su čitanje minimum dva puta, mada imamo rezultate od pročitanih 800 reči u minutu, što je fenomenalan rezultat. Deca su na početku čitala otprilike 100 reči u minutu, a sad uspevaju minimum 230 reči da pročitaju“, naglasila je Aleksandra Popović, franšizer Škole intelektualnih veština iz Beograda.

škola intelektualnih veština
Foto: GM Press

Projekat je obuhvatio i druge gradove u Srbiji, a u Gornjem Milanovcu učestvovalo je sedamdesetpetoro dece od petog do osmog razreda osnovne škole.

jadranka dostanić
Jadranka Dostanić, Foto: GM Press

„Ovaj projekat je značajan jer deci omogućava da na što lakši način savladaju gradivo, kako sada, tako i u budućnosti. Sredstva koja opredeljujemo budžetom za ovo planirali smo i za narednu godinu. U radu Škole intelektualnih veština prepoznali smo značajan uticaj na razvoj dece. Uvideli smo da je to nešto jako značajno za, pre svega, njihov mentalni razvoj. Ono što su moja saznanja, to je da je Škola intelektualnih veština u toku prethodnog rada obuhvatila preko 20.000 učenika, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, što ukazuje na to da je njihov rad jako prepoznatljiv i kvalitetan“, rekla je zamenica predsednika opštine Gornji Milanovac Jadranka Dostanić.

škola intelektualnih veština
Foto: GM Press

Ona je dodala i da lokalna samouprava redovno ulaže u obrazovanje, pa je osim ovoga, u planu za narednu godinu i rekonstrukcija nekih obrazovnih ustanova – OŠ „Desanka Maksimović“ i PU „Sunce“, objekat broj 4 u naselju Nevade.

škola intelektualnih veština
Foto: GM Press

Testiranje koje je sprovedeno pokazalo je da su deca, gledajući početne rezultate, pre učenja ovih veština, i one nakon održanih časova i testiranja, dosta napredovala i samim tim zaslužila sertifikate Škole intelektualnih veština za savladane tehnike brzog čitanja i pamćenja.

Kristina Ponjavić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *